Karnawałowe pyszności, odlotowe ciasta bez pieczenia i przepisy na kokos - to tylko część inspiracji ze styczniowego numeru Moje Gotowanie w 2018 roku. W środku również sekrety imbiru w kuchni, sycące dania z mięsem i kasza pod różną postacią! Cały spis treści numeru poniżej oraz przepisy.
Styczeń 2018
HIT STYCZNIA Imbir ma moc. Aromatyczne kłącze podkręca smak kuchni azjatyckiej, ale i rodzimej. Skuś się na tatar, zupę krem, smoothie i ciasto marchewkowe na czasie
W ZIMOWYM OGRODZIE Pikantne, rozgrzewające dania pełne warzyw korzeniowych, kapusty, cebuli i wzbogaconych mrożonkami
Nasz przegląd pięknych dizajnerskich akcesoriów do przygotowania i podania sushi smak z górnej półki, które sprawią, że będziecie wiedzieć, jak zawijać sushi z gracją!
KUMPIAK Nie gorsza niż włoskie prosciutto czy hiszpańskie serrano – wyborna, dojrzewająca szynka z Podlasia, kronika przyjemności
DAVID GABORIAUD Człowiek za krótko żyje, żeby się marnować. Przedstawiamy młodego kucharza z francuskimi korzeniami
W dziale moje smaku domu:
ŚNIADANIE Same dobre rzeczy. Zimowe smakołyki na pierwszy posiłek dnia, prosto z " Trufli", książki Patrycji Doleckiej
PRZEKĄSKI Szampańskie kąski. Przepisy na sylwestra i nadchodzący Nowy Rok
SAŁATKI Salaterka polskiej kaszy. Energetyczne sałatki na lunch lub kolację w chłodny dzień
ZUPY Krem ze strączka. Aksamitne, rozgrzewające, sycące
DANIA GŁÓWNE Uroczysty początek roku. Wykwintne pieczenie na domowe przyjęcie
PODWIECZOREK Słodkie wejście w Nowy Rok. Delikatne desery i lekkie ciasta bez pieczenia
W dziale szkoła mistrzów:
Agata Wojda poleca korzeniowe kopciuszki. Szefowa odkrywa dla nas możliwości skromnych, tanich i często ignorowanych warzyw po wegetariańskiej stronie stołu
Kinga Błaszczyk-Wójcicka Co za kokos! Owoce drzewa dającego wszystko, czego potrzeba do życia. Kulinarny wszechświat zamknięty w skorupie orzecha
Slow food Z bułeczką i glöggiem w Nowy Rok! Klaudyna Hebda opowie o skandynawskich wypiekach i trunkach, które pozwolą miło spędzić niejeden długi, zimowy wieczór na zdrowie
TAK! dla aloesu Powszechnie znanej rośliny, którą chętnie hodujemy w domu. Okazuje się, że nie tylko wspaniale wpływa na urodę, leczy rany, ale i sok z niej jest smaczny i świetnie wpływa na trawienie
W dziale szybko, łatwo, pysznie:
Nie tylko na karnawał: krewetki - Cztery pomysły na proste i efektowne dania z ulubionych skorupiaków: z salsą paprykową, z patelni z czosnkiem, ze spaghetti w pesto i w lekkim bulionie smaki podróży
Tygiel etniczny – Jerozolima Święte miasto trzech wielkich religii, ziemia obiecana wielu nacji. Najlepsze miejsce, aby zrozumieć fenomen izraelskiej kuchni, która stoi ponad wszelkimi podziałami.
Nowości ze sklepu - przegląd najnowszych produktów w dobrych cenach