Moje Gotowanie Styczeń 2018

Karnawałowe pyszności, odlotowe ciasta bez pieczenia i przepisy na kokos - to tylko część inspiracji ze styczniowego numeru Moje Gotowanie w 2018 roku. W środku również sekrety imbiru w kuchni, sycące dania z mięsem i kasza pod różną postacią! Cały spis treści numeru poniżej oraz przepisy.

Styczeń 2018

HIT STYCZNIA Imbir ma moc. Aromatyczne kłącze podkręca smak kuchni azjatyckiej, ale i rodzimej. Skuś się na tatar, zupę krem, smoothie i ciasto marchewkowe na czasie

W ZIMOWYM OGRODZIE Pikantne, rozgrzewające dania pełne warzyw korzeniowych, kapusty, cebuli i wzbogaconych mrożonkami

Nasz przegląd pięknych dizajnerskich akcesoriów do przygotowania i podania sushi smak z górnej półki, które sprawią, że będziecie wiedzieć, jak zawijać sushi z gracją!

KUMPIAK Nie gorsza niż włoskie prosciutto czy hiszpańskie serrano – wyborna, dojrzewająca szynka z Podlasia, kronika przyjemności

DAVID GABORIAUD Człowiek za krótko żyje, żeby się marnować. Przedstawiamy młodego kucharza z francuskimi korzeniami

W dziale moje smaku domu:

ŚNIADANIE Same dobre rzeczy. Zimowe smakołyki na pierwszy posiłek dnia, prosto z " Trufli", książki Patrycji Doleckiej

PRZEKĄSKI Szampańskie kąski. Przepisy na sylwestra i nadchodzący Nowy Rok

SAŁATKI Salaterka polskiej kaszy. Energetyczne sałatki na lunch lub kolację w chłodny dzień

ZUPY Krem ze strączka. Aksamitne, rozgrzewające, sycące

DANIA GŁÓWNE Uroczysty początek roku. Wykwintne pieczenie na domowe przyjęcie

PODWIECZOREK Słodkie wejście w Nowy Rok. Delikatne desery i lekkie ciasta bez pieczenia

W dziale szkoła mistrzów:

Agata Wojda poleca korzeniowe kopciuszki. Szefowa odkrywa dla nas możliwości skromnych, tanich i często ignorowanych warzyw po wegetariańskiej stronie stołu

Kinga Błaszczyk-Wójcicka Co za kokos! Owoce drzewa dającego wszystko, czego potrzeba do życia. Kulinarny wszechświat zamknięty w skorupie orzecha

Slow food Z bułeczką i glöggiem w Nowy Rok! Klaudyna Hebda opowie o skandynawskich wypiekach i trunkach, które pozwolą miło spędzić niejeden długi, zimowy wieczór na zdrowie

TAK! dla aloesu Powszechnie znanej rośliny, którą chętnie hodujemy w domu. Okazuje się, że nie tylko wspaniale wpływa na urodę, leczy rany, ale i sok z niej jest smaczny i świetnie wpływa na trawienie

W dziale szybko, łatwo, pysznie:

Nie tylko na karnawał: krewetki - Cztery pomysły na proste i efektowne dania z ulubionych skorupiaków: z salsą paprykową, z patelni z czosnkiem, ze spaghetti w pesto i w lekkim bulionie smaki podróży

Tygiel etniczny – Jerozolima Święte miasto trzech wielkich religii, ziemia obiecana wielu nacji. Najlepsze miejsce, aby zrozumieć fenomen izraelskiej kuchni, która stoi ponad wszelkimi podziałami.

Nowości ze sklepu - przegląd najnowszych produktów w dobrych cenach

Przepisy

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 30 min.
Kasza gryczana po włosku

Kasza gryczana po włosku to pomysł na zdrową sałatkę dla całej rodziny. Niepalona kasza gryczana jest łagodniejsza w smaku, więc nawet dzieci mogą zjęść bez grymasów na twarzy. Kasza gryczana po włosku łączy różnorodne składniki: czarne oliwki, suszone pomidory w zalewie, mozzarellę, świeżą bazylię, rukolę i szpinak baby. Osoby jedzące mięso zadowolą się dodatkiem wędzonego boczku lub szynki parmeńskiej. Kasza gryczana po włosku to przepis, który szczególnie polecamy w formie lunchu do pracy. 

mojegotowanie

Kasza gryczana po włosku