Bezglutenowa

296 przepisów

Przepisy w kolekcji Bezglutenowa

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 45 min.
Kung Pao tofu z orzeszkami ziemnymi

Kung Pao tofu z orzeszkami ziemnymi to smak i aromat orientu. Popularne danie w wersji mięsnej proponujemy w nowej, roślinnej odsłonie. Wegański przepis na king pao tofu to propozycja na przekąskę lub w większej porcji - na wegetariański obiad. Marynowane tofu jest pożywną bazą, ryż jaśminowy uzupełnia kaloryczność, a chrupiące orzeszki i papryczki podkręcają teksturę i smak dania, jakim jest king pao tofu. Wypróbujcie koniecznie ten wegański przepis na specjał kuchni syczuańskiej!

mojegotowanie

Kung Pao tofu z orzeszkami ziemnymi

Artykuły powiązane

5rodzajowkasz_g
23.07.2020

Rodzaje kasz – 5 najzdrowszych kasz i ich właściwości

Które rodzaje kasz są najzdrowsze? Wszystkie kasze zawierają mnóstwo witamin i dobroczynnych składników. Wyróżniliśmy 5, które są fantastycznymi superfoods. Kasze zdobywają nasze kulinarne serca już od dłuższego czasu. Nic w tym dziwnego - dają praktycznie nieograniczone pole do popisu zarówno w daniach wytrawnych, jak i tych na słodko. Kasza gryczana, jaglana, jęczmienna – sprawdźcie który rodzaj kaszy jest dla was najlepszy!

makibezglutenowe_glowne
16.05.2020

10 rodzajów mąk bezglutenowych

Dieta bezglutenowa staje się coraz bardziej popularna. Jak zastąpić mąkę w kuchni? To proste! Wystarczy znać odpowiednie zamienniki. Coraz więcej osób wyklucza z diety gluten. Powody są różne: alergia, dieta odchudzająca lub po prostu – chęć zmiany nawyków żywieniowych. Wbrew pozorom wykluczenie z jadłospisu pszenicy i produktów zawierających gluten nie jest trudne. Dostępnych jest wiele zamienników mąki, które ułatwiają nam gotowanie bez niechcianych produktów.

5_najlepszych_mlek_roslinnych_g
31.01.2018

5 najlepszych mlek roślinnych

Orzechowe, kokosowe, owsiane... mleko roślinne to doskonała alternatywa dla wegan i osób z nietolerancją laktozy. Jak przygotować je samemu?

tel_aviv_g
05.09.2017

Restauracja Tel Aviv - roślinny fine dining

To pierwsza w kraju wegańska restauracja wyróżniona przez Gault&Millau Polska. Właścicielka Malka Kafka, wraz ze swoim dream teamem, od 2010 roku realizuje wizję roślinnego lokalu fine diningowego i właśnie otwiera kolejne.

Fotolia_79130339_940x705
08.04.2016

Maranta trzcinowa zamiennik jajek i skrobia idealna

Maranta trzcinowa to idealny zagęstnik roślinnych dań. Stanowi świetny zamiennik jajek w kuchni wegańskiej.