Cukiniowe spaghetti z klopsikami
Cukiniowe spaghetti z klopsikami to efektowne danie bez glutenu. Klopsiki wieprzowe z cukiniowymi wstążkami stanowią sycący obiad dla całej rodziny.
Garnek warzyw z klopsikami to smaczna propozycja, która pozwala zachować smak lata na dłużej. W zimie warto korzystać z warzyw korzeniowych, kapustnych i ogromnej ilości mrożonek, które pozwolą zachować świeży smak. Niech was nie przestraszy dodatek tatara wołowego. Z tego mięsa powstaną aromatyczne pulpeciki. Garnek warzyw z klopsikami to danie, które wykonasz w jednym garnku.
Garnek warzyw z klopsikami, Fot. i stylizacja: MIÓD MALINA STUDIO
(średnia 4.47 z 199 głosów)
Porady
Do wykonania klopsików użyto tatara wołowego. W składnikach opisaliśmy jako mięso mielone wołowe.
Potrawa idealna do zamrażania i podgrzewania. Garnek warzyw z klopsikami można też przygotować w piekarniku. Nabiorą wtedy jeszcze głębszego, intensywniejszego smaku. Potrawę można podawać z ulubioną kaszą np. gryczaną.
Przepis na spaghetti z klopsikami.