lody

3 kolekcji przepisów

290 przepisów

Przepisy w kolekcji lody

Artykuły powiązane

Lody domowe
23.05.2020

Lody domowe - metody prostsze niż myślisz. Sprawdź, z jakich składników i jak zrobić lody domowe

Lody domowe to deser, który pysznie smakuje i skutecznie chłodzi. W zależności od metody przygotowania i pomysłu na to, jak zrobić lody w domu, możemy zrobić je błyskawicznie z kilku składników lub zaszaleć i zrobić domowe lody niczym w lodziarni. Przepis na lody uzależniony jest przede wszystkim od składników, czasu i ewentualnego potrzebnego sprzętu. Bez obaw! Z naszym poradnikiem dowiecie się, jak się robi lody z różnych przepisów kulinarnych.

Granita - sposób na orzeźwienie
21.05.2020

Granita - przepis na pyszną ochłodę

Granita kojarzy się z wakacjami i słodkim orzeźwieniem. I słusznie! Granita jako zmrożona konkurencja dla lodów będzie dobrym pomysłem na deser. Wersji jest całkiem sporo - dla fanów espresso sprawdzi się granita kawowa, a dla wielbicieli owocowych smaków granita brzoskwiniowa. Jak granitę w wersji dla całej rodziny i dla dorosłych? Podpowiadamy!

Domowe lody
29.04.2020

Maszyna do lodów - domowe słodkości prosto i szybko

Domowe lody smakują jak żadne inne. Najlepsze jest w nich jednak to, że możemy ukręcić dokładnie taki smak, jaki chcemy. Od teraz lody kawowe będą naprawdę aromatyczne, a do waniliowych dodamy prawdziwej wanilii. Maszyna do lodów pomoże nam przygotować lody idealne. Sprawdziliśmy, na co zwrócić uwagę kupując urządzenie do lodów.

Desery lodowe
29.06.2019

Lody na Instagramie – 5 niestandardowych deserów, które możesz zjeść w polskich kawiarniach

Lody na gałki? Toż to przeżytek! Dzisiaj bawimy się smakami, jemy lody w ciastku, posypując ulubionymi czekoladkami. Desery wyglądają jak wyjęte z bajkowej uczty, a co najważniejsze - równie dobrze smakują. Zanurzamy się więc w odmęty bitej śmietany i lawirując między wysepkami czekoladowych wiórków w cyklu Przyjemności na weekend przedstawiamy 5 miejsc, w których tego lata zjecie najlepsze i najbardziej instagramowe desery.