Dania na różne okazje

16 kolekcji przepisów

9204 przepisów

Nasze przepisy dopasowane są do różnych okazji towarzyskich. W galerii znajdziecie przepisy na spotkania mniej formalne. Będą to na przykład spotkania rodzinne, imprezy w małym gronie, przyjacielskie grillowanie. Często przed takimi okazjami brakuje nam pomysłów, co przygotować - podpowiemy!

Z drugiej strony w naszym życiu jest wiele okazji formalnych. Z pewnością zaliczyć do nich należy chrzciny i komunię. Jeśli organizujecie je w domu, nasze przepisy wam się przydadzą. A nawet jeśli wybierzecie zorganizowanie przyjęcia w restauracji, warto na nie zerknąć - dostarczą inspiracji do komponowania pysznego menu. 

Przepisy na różne okazje

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 15 min.
Racuchy z jabłkami bez drożdży

Racuchy bez drożdży to szybkie, smaczne i tanie danie dla całej rodziny! Najczęściej szybkie racuchy to placki z proszkiem do pieczenia i dodatkiem jabłek. Proszek do pieczenia właśnie składnik, którym łatwo zastąpimy drożdże, a uzyskamy podobny efekt wizualny - puszyste racuchy. Smak też będzie idealny! Taki tani przepis na racuchy na proszku to ratunkowa opcja na każdy dzień i posiłek dla całej rodziny. Łączymy składniki, nie czekamy, aż ciasto urośnie jak w przypadku przepisu na racuchy drożdżowe, tylko partiami smażymy racuchy bez drożdży i podajemy na gorąco - takie są najsmaczniejsze.  Poniższa propozycja to przepis na racuchy z jabłkami bez drożdży, ale w sezonie możecie wykorzystać też inne owoce - najlepsze takie, które nie puszczą wody, aby szybkie racuchy udały się idealnie bez bałaganu. Gwarantuję, że jak dowiecie się, jak zrobić racuchy bez drożdży, to ten przepis uratuje Wam niejedno śniadanie czy podwieczorek

Kulinarna Hania

Szybkie racuchy z jabłkami bez drożdży

Artykuły powiązane

deko
24.12.2019

Jak zaczarować stół – stylistka jedzenia podpowiada proste triki

Pyszne jedzenie - na święta lub specjalne okazje - to pierwszy etap udanego spotkania przy stole. Niemniej ważna jest prezentacja i forma podania. Ania Zięciowska, autorska książki "Jak zaczarować stół", podpowiada sprawdzone triki, jak serwować jedzenie, aby pięknie wyglądało i było wdzięcznym obrazkiem do uwiecznienia na zdjęciach. Zdradza też kulisy pracy stylisty jedzenia przy fotografowaniu produktów do reklam.