Dzień Kobiet
24 przepisów
Przepisy w kolekcji Dzień Kobiet

Ciasto krówka to hit na wszystkich imprezowych stołach. Istnieje wiele wersji tego słodkiego klasyka, między innymi placek krówka, ciasto krówka na biszkopcie czy ciasto krówka z budyniem. Niezależnie którą wersję wybierzecie, krówkowe ciasto z pewnością zrobi furorę wśród Waszych gości. Zobaczcie nasz sprawdzony przepis na ciasto krówka i garść porad, dotyczących jego przygotowania.
Herbatnikowa krówka z bitą śmietaną

Tarta z malinami to prosty, przepyszny i elegancki deser. Przepis na tartę malinową to zaledwie kilka składników, a efekt jest spektakularny. Jak zrobić tartę z malinami? Z czego przygotować krem? Ile piec kruchy spód? Zobaczcie wszystkie tajniki idealnej tarty z malinami.
Tarta malinowa

Wegańska tarta z kremem cytrynowym, czyli lemon curd, to propozycja dla osób, które nie lubią zbyt słodkich ciast. W dodatku przepis ten nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego, więc będzie idealny dla osób na diecie roślinnej. A nawet jeśli weganizm nie jest naszym pierwszym wyborem, gwarantujemy, że ta wegańska tarta z lemon curd zmieni spojrzenie na słodkości spod zielonej strony mocy.
Wegańska tarta z kremem cytrynowym lemon curd

Tarta migdałowa z kremem z nerkowców i figami to propozycja na wegańskie ciasto a w dodatku ciasto bez glutenu. Miks mąk: migdałowe, owsianej i ryżowej sprawi, że to doskonała propozycja dla osób, które są na diecie bezglutenowej. Ciekawy krem z orzechów nerkowca, dzięki moczeniu ich i połączeniu z nasionami chia, będzie niezwykle aksamitny. Taka tarta migdałowa z figami to idealna propozycja nie tylko dla wegan!
Tarta migdałowa z kremem z nerkowców i figami

Zielone ciasto bez barwników? To możliwe! Tort szpinakowy jest nie tylko bardzo smaczny i zdrowy, ale ostatnio też bardzo modny! To pyszne ciasto ze szpinakiem to hit wszystkich imprez. Zaskocz swoich gości i podaj im taki nietypowy zielony tort! Oto prosty przepis na efektowny tort ze szpinakiem.
Tort szpinakowy z kremem waniliowym

Jabłecznik z bezą to wspaniałe ciasto. Pod lekko chrupiącą z wierzchu, a miękką w środku bezą, kryją się kwaśne jabłka na delikatnym kruchym spodzie. Jabłecznik z bezą to połączenie smaku kwaśnego i słodkiego, które tworzą przyjemny balans. To ciasto bardzo efektowne, ale łatwe do zrobienia. Wygląda na skomplikowane, jednak nie trzeba dużych umiejętności kucharskich, żeby je przygotować.
Jabłecznik z bezą

Ciasto rafaello na biszkopcie to jeden z najpopularniejszych słodkich wypieków, jakie goszczą w naszych domach. Kokosowe ciasto zdobyło ogromną popularność, przez co powstało wiele wariacji na temat tego przepisu. Jak przygotować klasyczne rafaello na biszkopcie? Wybierzcie nasz sprawdzony przepis i cieszcie się smakiem tego kultowego kokosowego ciasta.
Rafaello na biszkopcie

Tort w kształcie serca brzmi romantycznie, prawda? To idealna propozycja na Walentynki, ale nie tylko. W końcu przygotowanie takiego ciasta dla ukochanej osoby nie musi być związane z żadną konkretną okazją. Tort w kształcie serca jest bardzo efektowny – wygląda niczym z najlepszej cukierni. Warto go przygotować, bo nie tylko jest piękny, ale i pyszny!
Tort w kształcie serca

Tort bezowy jest wspaniałą propozycją na efektowny deser. Wielu osobom tort bezowy kojarzy się z bardzo wymagającym, trudnym do zrobienia i czasochłonnym ciastem. W gruncie rzeczy jednak, aby przygotować wspaniały tort bezowy nie potrzeba wielkiej cukierniczej wprawy – wystarczy postępować zgodnie ze wskazówkami zawartymi w przepisie. Chrupiąca beza, aksamitny krem i orzeźwiające owoce – perfekcyjne ciasto gotowe!
Tort bezowy

Krem sułtański to deser, który dobrze znały nasze mamy i babcie. Był prawdziwym hitem w czasach PRL-u, ostatnio nieco zniknął z kawiarnianych menu, a szkoda, bo to prawdziwy przysmak. Jego wykonanie jest banalnie proste, to nieco podkręcony krem o smaku czekolady. Krem sułtański to dobra opcja na dość słodki deser dla fanów czekoladowych smaków. Sprawdźcie, jak zrobić krem sułtański!
Krem sułtański

Crostata to tradycyjne włoskie kruche ciasto w formie tarty lub placka. Można zrobić crostatę z owocami w wersji mniejszej - dla każdego po sztuce. A ta sztuka włoska jest naprawdę pyszna! Crostata z owocami tym razem z przepisu Cristiny Catese - rodowitej Włoszki, szefowej kuchni Akademii Kulinarnej Whirlpool.
Crostata z owocami i bitą śmietaną

Doskonały deser, który łączy w sobie orzechy nerkowca i czarny sezam. Całość jest chrupiąca, zaskakująca w smaku i dość łatwa do przygotowania. Przepis z syropem klonowym jest w wersji wegańskiej. Czarne trufle z orzechami nerkowca mogą być zdrową przekąską, jedzoną między posiłkami lub dodatkiem do innych deserów - sprawdźcie nasz przepis!
Czarne trufle z orzechami nerkowca

Prosty biszkopt z czterech jaj na średni torcik.
Jasny biszkopt z czterech jajek

Wyrośnięty, smakowity drożdżowy warkocz z orzechami laskowymi. Krem orzechowy można wykorzystać także do innych drożdżowych wypieków - zasmakuje całej rodzinie! Do wypieku użyto świeżych drożdży - można je zastąpić suchymi, w odpowiednich proporcjach.
Drożdżowy warkocz z orzechami laskowymi

Biszkopt z kremem cytrynowym to zarazem słodki i orzeźwiający deser. Karmelizowana beza delikatnie chrupie oraz obłędnie pachnie. Biszkopt z kremem cytrynowym jest odrobinę pracochłonny, ale jego wygląd i smak jest warty pracy. W szczególności sprawdzi się na wyjątkowe okazje np.: urodziny czy rocznice ślubu.
Biszkopt z kremem cytrynowym

Kruchutkie, delikatne - rogaliki z marmoladą są po prostu pyszne! :) Polecam domową marmoladę i dobrze wyrobione ciasto. Rogaliki z marmoladą zwijamy nie za ciasno, przed pieczeniem można posypać cukrem kryształ.
Kruche rogaliki z marmoladą

Marzy Wam się idealny, ale prosty deser na Walentynki? Różowe bezy z granatami to pomysł, który zrobi wrażenie! Przepis z lutowego numeru magazynu "Moje Gotowanie" udowadnia, że beza to słodkości, które wbrew pozorom nie są trudne. Z odpowiednią techniką przekonamy się, jak zrobić bezy i oczarować nie tylko drugą połówkę. Jeśli już opanujecie tę recepturę, możecie przygotować pozostałe bezowe desery i torty, które przygotowała dla Was redakcja magazynu "Moje Gotowanie". Te słodkości mówią "Kocham Cię!".
Różowe bezy z granatami z magazynu "Moje Gotowanie"

Pierwsza szarlotka i przepis wyszedł idealnie! Ciasto nie jest za słodkie, pachnie jabłkami i jest mocno owocowe. Polecam mój przepis na łatwą szarlotkę.
Łatwa szarlotka

Włoskie słodkości to propozycje, które sprawdzają się na różne okazje. Jeden z pomysłów to włoska rolada z czekoladą, czyli Tronchetto di natale. Jej przygotowanie jest czasochłonne, ale z podpowiedziami szefowej Cristiny Catese rolada z czekoladą, która wygląda niczym pień drzewa wygląda i smakuje wyśmienicie.
Włoska rolada z czekoladą - Tronchetto di natale
- «
- ‹ Poprzednia
- 1
- 2
- Następna ›
- »