Zamów przysmaki na ferie i wesprzyj ulubione lokale gastronomiczne
Ferie zimowe w pełni. Uziemiona w domu, zastanawiasz się, jak pogodzić czas pomiędzy pracą zdalną, opieką nad dziećmi i przygotowaniem obiadu? Nic prostszego - odpocznij od gotowania, skorzystaj z Delivery Week i zamów najbliższym posiłek z najlepszych restauracji. W cenie 39 złotych czeka na Ciebie 2-daniowe menu i mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu.
Jedz Pij Warszawo - tradycja i nowoczesność czyli kulinarna kultura stolicy
W dniach 25 i 26 stycznia 2020 odbędzie się festiwal „Jedz Pij Warszawo”. To największe kulinarne wydarzenie roku prezentujące zarówno historię, tradycję i kulturę jak również najnowsze trendy gastronomiczne stolicy. W programie wydarzenia między innymi: live cooking i degustacje, karnawał przekąsek i zakąsek, warsztaty kulinarne i koktajlowe, spotkania z najlepszymi szefami kuchni, sommelierami i barmanami, strefa WEGE WAWA i targ festiwalowy oraz pokazy, wykłady i debaty wokół tematu jedzenia i picia. W ostatni weekend stycznia zapraszamy do Pałacu Kultury i Nauki, aby celebrować to co najlepsze wokół polskiego stołu!
Grzyby w kuchni, jabłka do ciast i... membrillo. Rozmawiamy o październikowym numerze "Moje Gotowanie"
Grzyby w kuchni - zarówno świeże, suszone, jak i mrożone - to moc pomysłów na dania obiadowe, przekąski i przetwory. Z kolei jabłka jesienią naturalnie kojarzą się z ciastami. Zresztą jabłecznik, tort jabłkowy czy muffiny jabłkowe to słodkości na każdy czas. Październikowy numer oprócz sezonowych klasyków odkrywa też mniej znane przysmaki jak membrillo. Zapraszamy na rozmowę redaktor prowadzącej mojegotowanie.pl Magdy Pomorskiej z redaktor prowadzącą magazyn "Moje Gotowanie" Katarzyną Błońską.
NEO(N) BISTRO - pop’upowa restauracja pod gwiazdami na nocnym markecie
Nocny Market w stolicy przyciąga tłumy w weekend, a teraz w każdy czwartek kusi kolejnym wydarzeniem! We wrześniu będziecie mieć niepowtarzalną okazję uczestniczenia w czymś szczególnie wyjątkowym. Na Towarowej 3, powstaje NEO(N) BISTRO! Będzie czynne w każdy czwartek września od godziny 18:00. Co tydzień inny kucharz pokaże swoje umiejętności w blasku neonów! Kto dokładnie będzie gotować i co zaserwuje? Szczegóły poniżej!
Delivery Week 2 - dostawy z najlepszych restauracji prosto do twojego stołu
W tak trudnych dla branży gastronomicznej dobrymi wiadomościami musimy się dzielić! #PodanoDoDomu - powraca Delivery Week 2! Potrwa od 17 listopada do odwołania i odbędzie się w ponad 150 restauracjach w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Łodzi, Poznaniu, Lublinie, Rzeszowie, Szczecinie i na Śląsku. Na https://deliveryweek.pl/ można już zamawiać 2-daniowe autorskie menu w festiwalowej cenie 39 zł. Nowością tegorocznej edycji Festiwalu są restauracje uczestniczące w Fine Dining Week - za menu zapłacimy jedyne 59 zł.
#WiwatGoście! Festiwal Restaurant Week wiosna 2020
Wraca Festiwal Restaurant Week na wiosnę 2020 z hasłem przewodnim #WiwatGoście! . Wiosenna edycja potrwa od 17 czerwca do 5 lipca. Weźmie w niej udział ponad 300 najciekawszych restauracji z czternastu regionów. Na gości spragnionych najlepszych doświadczeń restauracyjnych czekają popisowe 3-daniowe menu w festiwalowej formule #SzanujJedzenie. To wszystko dostępne w niezmiennej, promocyjnej cenie 49 zł.
Cykoria z sałatką tabbouleh
Prosta i efektowna przekąska - cykoria radicchio z tabbouleh, podana z pomidorkami i świeżymi ziołami. Ten przepis na pewno przekona Was, że cykoria może smakować przepysznie i wyjątkowo prezentować się na stole. Zobaczcie, jak krok po kroku tę przystawkę przygotowuje Renata Chodorowska, redaktor naczelna "Moje Gotowanie".
Polski Fine Dining kwitnie i podbija największe polskie miasta
Polska scena najwybitniejszych restauracji i Szefów Kuchni dojrzewa. To właśnie tym innowatorom, tworzącym dziś tożsamość polskiego haute cuisine, dedykowany jest tegoroczny Fine Dining Week. Wydarzenie odbędzie się w ośmiu największych miastach, a w trakcie wyjątkowych kolacji smakosze będą mieli okazję rozkoszować się kolacją dla kubków smakowych i oczu. Wszystko to przy zachowaniu szczególnych zasad bezpieczeństwa związanych z pandemią Covid-19. Szczegóły poniżej.