Dania na każdy posiłek

10 kolekcji przepisów

30479 przepisów

Człowiek w ciągu dnia spożywa co najmniej trzy główne posiłki, nie licząc przekąsek czy deserów. Każdy posiłek powinien być zdrowy i odpowiednio zbilansowany. Ważne, żebyśmy jedli dużo warzyw, ale jednocześnie nie rezygnowali z takich przyjemności jak pizza czy burgery. Kluczem do zdrowego odżywiania jest w końcu równowaga.

W naszej galerii znajdziecie przepisy na posiłki domowe: śniadania, obiady i kolacje, ale nie tylko. Są tu też dania do pracy czy dania do szkoły, a także mnóstwo pomysłów na przekąski!

Jaki posiłek gotujesz?

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 60 min.
Gruszka po francusku

Gruszki po francusku to deser prosty, ale jednocześnie elegancki. W wersji szybkiej warto wykorzystać ciasto francuskie z dobrym składem, ale jeśli mamy więcej czasu, można zrobić domowe ciasto francuskie - takie gruszki w cieście francuskie z pewnością zyskają uznanie gości przy stole! Gruszki po francusku doskonale smakują na ciepło, ale także po przestudzeniu. Wyglądają tak ładnie, że będą idealne nawet na "proszone przyjęcia przy stole". Oto przepis na gruszki w cieście francuskim.

mojegotowanie

Gruszki po francusku

Artykuły powiązane

Fotografia kulinarna
19.06.2020

Fotografia kulinarna w praktyce. Porady Delicious Place by Natalia

Jak fotografować jedzenie? Na to pytanie odpowiadamy w naszym cyklu "Fotografia kulinarna w praktyce". Apetyczny kadr zupy, ciasta czy przekąski to coś, nad czym każdy zawiesi wzrok. Tym razem o swojej pasji fotografowania opowiada Natalia Bogubowicz. Autorka Delicious Place by Natalia to fotografka kulinarna i miłośniczka gotowania. Podpowiada m.in. jak zrobić najlepsze zdjęcia jednogarnkowego lecza, jak pokonać wyzwanie fotografowania świeżych produktów i dlaczego warto mieć w domowym studio styropian.

Misa Mocy - Ewa Ługowska
18.06.2020

Misa Mocy w kuchni - Ewa Ługowska o diecie, która zmienia świat na lepszy

Misa Mocy, za którą stoi Ewa Ługowska, to praktyczne podpowiedzi, jak mimo jadłospisu z wykluczeniami gotować smacznie, prosto i zdrowo. Posiłki bez nabiału, mięsa czy glutenu to nie ograniczenia, a paleta smaków, które możemy wybrać i dopasować pod swoje kubki smakowe. Grunt, to odpowiednie przygotowanie, najlepiej w zgodzie z naturą i ekologią. To prostsze niż może się wydawać! Sprawdźcie praktyczne porady Ewy.

Wspomagamy opalanie
12.06.2020

Wspomagajmy opalanie - zacznij od diety

Wszyscy mówią o szkodliwości słońca, a opalenizna jakoś nie wychodzi z mody. Korzystajmy więc z lata, ale róbmy to z głową! Nadmiar słońca szkodzi skórze. Wszystkiemu są winne wolne rodniki - agresywne cząsteczki, które powstają w organizmie m.in. na skutek działania promieni słonecznych. Sprawdzamy, jak dietą i jadłospisem można wspomóc rozsądne opalanie się.