Dania na każdy posiłek

10 kolekcji przepisów

30368 przepisów

Człowiek w ciągu dnia spożywa co najmniej trzy główne posiłki, nie licząc przekąsek czy deserów. Każdy posiłek powinien być zdrowy i odpowiednio zbilansowany. Ważne, żebyśmy jedli dużo warzyw, ale jednocześnie nie rezygnowali z takich przyjemności jak pizza czy burgery. Kluczem do zdrowego odżywiania jest w końcu równowaga.

W naszej galerii znajdziecie przepisy na posiłki domowe: śniadania, obiady i kolacje, ale nie tylko. Są tu też dania do pracy czy dania do szkoły, a także mnóstwo pomysłów na przekąski!

Jaki posiłek gotujesz?

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 80 min.
Jagodzianki domowe

Jagodzianki - bułeczki drożdżowe z jagodami

Agata198x

Jagodzianki

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 30 min.
Sorbet morelowy z karmelem

Przepis na sorbet morelowy z karmelem.

mojegotowanie

Sorbet morelowy z karmelem

Artykuły powiązane

Fotografia kulinarna
19.06.2020

Fotografia kulinarna w praktyce. Porady Delicious Place by Natalia

Jak fotografować jedzenie? Na to pytanie odpowiadamy w naszym cyklu "Fotografia kulinarna w praktyce". Apetyczny kadr zupy, ciasta czy przekąski to coś, nad czym każdy zawiesi wzrok. Tym razem o swojej pasji fotografowania opowiada Natalia Bogubowicz. Autorka Delicious Place by Natalia to fotografka kulinarna i miłośniczka gotowania. Podpowiada m.in. jak zrobić najlepsze zdjęcia jednogarnkowego lecza, jak pokonać wyzwanie fotografowania świeżych produktów i dlaczego warto mieć w domowym studio styropian.

Misa Mocy - Ewa Ługowska
18.06.2020

Misa Mocy w kuchni - Ewa Ługowska o diecie, która zmienia świat na lepszy

Misa Mocy, za którą stoi Ewa Ługowska, to praktyczne podpowiedzi, jak mimo jadłospisu z wykluczeniami gotować smacznie, prosto i zdrowo. Posiłki bez nabiału, mięsa czy glutenu to nie ograniczenia, a paleta smaków, które możemy wybrać i dopasować pod swoje kubki smakowe. Grunt, to odpowiednie przygotowanie, najlepiej w zgodzie z naturą i ekologią. To prostsze niż może się wydawać! Sprawdźcie praktyczne porady Ewy.

Wspomagamy opalanie
12.06.2020

Wspomagajmy opalanie - zacznij od diety

Wszyscy mówią o szkodliwości słońca, a opalenizna jakoś nie wychodzi z mody. Korzystajmy więc z lata, ale róbmy to z głową! Nadmiar słońca szkodzi skórze. Wszystkiemu są winne wolne rodniki - agresywne cząsteczki, które powstają w organizmie m.in. na skutek działania promieni słonecznych. Sprawdzamy, jak dietą i jadłospisem można wspomóc rozsądne opalanie się.