Pankejki szpinakowo-proteinowe

Pankejki szpinakowe mają ciekawy zielony kolor, a w połączeniu z owocami smakują wyśmienicie!

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
10 sztuk
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 szklanki mąki owsianej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 szklanki świeżego szpinaku
  • banan
  • jajko
  • szklanka mleka
  • 2 miarki odżywki białkowej
  • łyżeczka roztopionego oleju kokosowego
  • owoce sezonowe

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy z proszkiem i solą. Wszystkie składniki miksujemy na gładko w blenderze. Na rozgrzaną patelnię wylewamy po 4–5 łyżek ciasta i smażymy na średnim ogniu, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Obracamy i smażymy przez kolejne 2–3 min. Powtarzamy do wyczerpania ciasta. Przed podaniem dekorujemy świeżymi owocami.
  2. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 5/2017

Wskazówki

Odżywkę białkową można zastąpić łuskanymi konopiami lub zwiększyć ilość mąki owsianej o łyżkę.
 

Śniadanie szpinak pancakes pankejki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze