Przepisy użytkownika

Pysznym pomysłem na śniadanie jest przygotowanie naleśników pancake - fit wersja jest smażona na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Zdrowe pancake świetnie smakują z dodatkiem świeżych owoców i dżemów. W wersji typowo amerykańskiej można polać je syropem klonowym, który z łatwością dostaniemy w supermarketach. Każdy pancake fit to porcja pysznego smaku, który kochają zarówno dorośli, jak i dzieci. Jak zrobić fit pancakes?
Fit pancakes

Puszysty omlet z warzywami to pomysł na pożywne śniadanie lub ciepłą kolację. Jego przygotowanie zajmie krótką chwilę, a efekt zadowoli największych łakomczuchów. Przepis na omlet z warzywami to jeden z ulubionych przepisów osób, które nie są mistrzami patelni, ale nie tylko! To również świetny sposób, aby pozbyć się z lodówki lekko przywiędłych warzyw i starych serów. Omlet z warzywami to dobre rozwiązanie, gdy chcemy "wrzucić coś na ząb".
Omlet z warzywami

Ciasta czekoladowe to jedne z najchętniej zjadanych ciast! Przykładem przepisu prostego, a jednocześnie bardzo smacznego jest murzynek. Ciasto jest intensywnie kakaowe, pyszne i wilgotne. Przepis na murzynka składa się głównie z mąki, jaj, masła, cukru, wody i kakao – są to składniki, które zwykle mamy pod ręką. Świetnie nada się więc on na spotkania rodzinne lub gdy mamy ochotę na „coś słodkiego”.
Ciasto murzynek

Racuchy bez drożdży to szybkie, smaczne i tanie danie dla całej rodziny! Najczęściej szybkie racuchy to placki z proszkiem do pieczenia i dodatkiem jabłek. Proszek do pieczenia właśnie składnik, którym łatwo zastąpimy drożdże, a uzyskamy podobny efekt wizualny - puszyste racuchy. Smak też będzie idealny! Taki tani przepis na racuchy na proszku to ratunkowa opcja na każdy dzień i posiłek dla całej rodziny. Łączymy składniki, nie czekamy, aż ciasto urośnie jak w przypadku przepisu na racuchy drożdżowe, tylko partiami smażymy racuchy bez drożdży i podajemy na gorąco - takie są najsmaczniejsze. Poniższa propozycja to przepis na racuchy z jabłkami bez drożdży, ale w sezonie możecie wykorzystać też inne owoce - najlepsze takie, które nie puszczą wody, aby szybkie racuchy udały się idealnie bez bałaganu. Gwarantuję, że jak dowiecie się, jak zrobić racuchy bez drożdży, to ten przepis uratuje Wam niejedno śniadanie czy podwieczorek.
Szybkie racuchy z jabłkami bez drożdży

Pasta z tuńczyka to najszybszy sposób na pyszne i zdrowe śniadanie. Ale nie tylko – pasta z tuńczyka to także smaczny dodatek do tortilli, grzanek czy wytrawnych babeczek. Pastę z tuńczyka przygotujesz nawet na ostatnią chwilę. Podpowiadamy sprawdzony przepis na pastę z tuńczyka.
Pasta z tuńczyka

Cukinia faszerowana mięsem to propozycja na smaczny i niecodzienny obiad. Faszerowana cukinia zapiekana z mięsem i posypana tartym serem na pewno przypadnie do gustu najmłodszym domownikom. Podpowiadamy, jak zrobić cukinię faszerowaną.
Cukinia faszerowana mięsem

Makaron ze szpinakiem to bardzo popularne danie obiadowe. Jest bardzo prosty w wykonaniu, a do jego przygotowania wystarczą łatwo dostępne składniki. Makaron ze świeżym szpinakiem będzie tak samo smaczny, jak ten z mrożonymi i posiekanymi liśćmi. Makaron ze szpinakiem łatwo również zapakować na obiad do pracy lub szkoły. Oto nasz sprawdzony przepis na makaron ze szpinakiem.
Makaron ze szpinakiem

Racuchy na maślance to przepis na śniadanie lub słodki podwieczorek. Przepis jest zaskakująco prosty, a składniki potrzebne do jego wykonania ogólnodostępne i tanie. Maślanka sprawi, że racuchy będą delikatne i puszyste, a do ich przygotowania nie są potrzebne drożdże. Racuchy na maślance idealnie smakują podane z cukrem pudrem lub konfiturą.
Racuchy na maślance

Kiedy złapie cię ochota na coś słodkiego, idealnym rozwiązaniem będą kruche ciasteczka z cukrem. Pyszne, kruche ciasteczka z cukrem przygotujesz ze składników, które na pewno masz już w domu. Idealnie sprawdzą się do popołudniowej kawy czy filiżanki herbaty. Sprawdźcie nasz przepis na kruche ciasteczka z cukrem na wierzchu. Bardzo prosty!
Kruche ciasteczka z cukrem

Ciastka amoniaczki to tradycyjne, polskie ciastka, znane głównie na Mazowszu i Podlasiu. Ciastka amoniaczki zawdzięczają swoją nazwę i wyjątkową chrupkość węglanowi amonu, czyli amoniakowi spożywczemu. Nie ma on wpływu na smak wypieków, za to sprawia, że ciastka są bardzo lekkie i zachowują pierwotny kształt. Oto nasz przepis na amoniaczki.