Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Wytrawne naleśniki dla wielbicieli szpinaku :-)

Naleśniki

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 191 głosów)

Składniki:

  • Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • 3 szklanki mąki
  • szklanka mleka
  • 1/4 szklanki wody mineralnej gazowanej
  • szczypta soli
  • Składniki na farsz:
  • opakowanie szpinaku (ja użyłam mrożonego)
  • kostka sera feta
  • ok. 100 g sera żółtego
  • oliwa
  • sól i pieprz (soli można nie dodawać lub tylko odrobinkę
  • bo ser ma wyrazisty smak )

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Składniki na ciasto wymieszać
  • usmażyć naleśniki. Szpinak poddusić na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek
  • doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać do niego pokruszony ser feta. Farsz przestudzić
  • następnie smarować nim każdego naleśnika i składać na kopertę. Posypać żółtym serem i podawać np. z ketchupem lub dowolną sałatką
  • pomidorami albo po prostu solo :-) Smacznego :-)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy