Makaron ze szpinakiem

Przepis, który każdy musi spróbować, bo makaron ze szpinakiem zasmakuje dzieciom i dorosłym!

dania z makaronem

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.35 z 175 głosów)

Składniki:

  • makaron rurki lub świderki
  • 1 opakowania szpinaku mrożonego( ja obecnej używam szpinaku młodego)
  • 30 dag twardego sera żółtego( startego na grubych oczkach
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 cebuli białej ( nieduża)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4-5 łyżek śmietany 18%
  • 0,5 łyżeczki małej papryki czerwonej
  • przyprawy: sól, pieprz biały, dla ostrości można dodać chili

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Rozgrzać patelnie następnie dodoać czosnek i cebule .
  • 2.dodać wcześniej rozmrożony szpinak i podusić 10 minut
  • 3.dodoć przyprawy oraz ser i śmietane i zagotować
  • 4.Ugotować makaron we wodzie z solą
  • 5 Makaron odcedzic i włożyć na patelnie i wymiszć z sosem razem
  • SMACZNEGO!!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy