Zupa grzybowa

Pyszna, aromatyczna zupka.

Zupy

Czas przygotowania:
900 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 180 głosów)

Składniki:

  • Wywar
  • Suszoe grzyby
  • Marchew
  • Cebula
  • Ziemniaki
  • Świeża pietruszka
  • Śmietana 30%
  • Mąka pszenna
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Dzień przed gotowaniem zupy namaczamy grzyby w letniej przegotowanej wodzie i moczymy przez całą noc.
  • 2. Następnego dnia gotujemy wywar i kroimy wszystkie warzywa wrzucając je do zupy.
  • 3. Ostudzone grzyby kroimy na mniejsze kawałeczki i wrucamy do zupy.
  • 4. Na koniec zupę zabielamy śmietaną i mąką.
  • 5. Wkrajamy świeżą pietruszkę bądź koperek.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy