Zupa grzybowa z makaronem

Zupka jak najbardziej na czasie,polecam!

Zupydania z makaronem

Czas przygotowania:
70 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 191 głosów)

Składniki:

  • -40 dag grzybów-mogą być suszone,pieczarki,lub prosto z lasu:)
  • -2 kostki bulionu grzybowego
  • -1 kostka bulionu warzywnego
  • -cebula
  • -łyżka masła
  • -szkl.makaronu świderki
  • -liść laurowy,ziele angielskie
  • -serek topiony pieczarkowy
  • -sól,pieprz
  • -ewentualnie parę ziemniaków

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Cebulę pokrojoną podsmażyć w garnku na maśle.
  • Zalać 2 l wody.
  • Dodać kostki bulionowe,liść laurowy,ziele angielskie.
  • Grzyby drobno posiekać,dodać do wywaru.Można dodać też kilka ziemniaków.
  • Gotować ok.40-50 min.
  • Następnie dodac makaron.Podgotować.
  • Dodać serek topiony.Przyprawić do smaku.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy