TRADYCYJNE ŁAZANKI

Łazanki moje ulubione danie.
Kapusta zawiera wit.C, na porę jesienno-zimową bardzo dobre.

dodany przez: tila0 tila0

kapusta kiszona dania z makaronem łazanki

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 160 głosów)


Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2-3 łyżki cebule
  • Makaron łazanki
  • Przyprawy: sól, pieprz, Vegeta, kostka rosołowa
  • liść laurowy, ziele angielskie, maggi

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną pokroić i obgotować 10 minut, odcedzić.
  • 2. W osobnym garnku ugotować makaron.
  • 3. Do kapusty nalać wody na 3/4 wysokości, dodać kostkę rosołową i przyprawy. Gotować ok 30 min. do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzić na durszlaku.
  • 4. W rondlu na margarynie bądź oleju zarumienić cebulę, pokrojoną w kostkę.
  • 5. Do cebuli dodać kapustę kiszoną i ugotowany makaron. Dodać maggi i pieprzu, dusić 20 minut, ciągle mieszając.
  • 6. Do łazanek można dodać także: podsmażone pieczarki bądź grzyby. Podsmażone mięso mielone. Pasuje także gotowane mięso. Polecam eksperymentowanie i poznanie różnych smaków łazanek.
  • Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy