Ryba duszona z pieczarkami

Pyszna a do tego szybka w przygotowaniu. Najlepsza dla niespodziewanych gości.

rybaPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
181.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 147 głosów)

Składniki:

  • 50 dag mrożonych filetów
  • 25 dag pieczarek
  • mała cebula
  • 2 łyżki oleju
  • pół szklanki śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ryb

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1.Pieczarki umyć i pokroić w grube plastry.
  • Cebulę pokroić w krążki.
  • 2.W rondelku rozgrzać olej, dodać opłukanie i połamane (bez rozmrażania) na ćwiartki filety
  • posypane przyprawą do ryb.
  • 3. Gdy zaczną rozmarzać, wrzucić pieczarki i cebulę. Dusić kilka minut bez przykrycia na silnym ogniu, poruszając naczyniem.
  • 4. Zalać śmietaną, przyprawić, nakryć i dusić na małym ogniu około 10 min, uważając aby ryba się nie rozpadła.
  • Podawać z ryżem i surówką ale sama smakuje równie wyśmienicie.

Kalorie: 181.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy