Papryka - przepisy

5 kolekcji przepisów

8526 przepisów

Papryka - długa, krótka, pękata, mała i ogromna, mięsista i krucha. Zawrotnie kolorowa - od intensywnej czerwieni przez pomarańcz, żółć, seledyn po soczystą zieleń. Papryka często bardzo ostra, niekiedy słodka ,zawsze wyrazista. Sprawdźcie nasze przepisy na paprykę!

Przepisy w kolekcji Papryka - przepisy

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 60 min.
bigos

Bigos z cukinii, a raczej oszukany bigos, bo przepis jest inspirowany. Oczywiście nie jest to klasyczny bigos, bo kapusty (słodkiej i kwaśnej) tu nie ma. Ale zasada przygotowania jest podobna. I tak jak bigos tradycyjny, ten bigos z cukinii też dobrze schłodzić i udusić ponownie, żeby nabrał smaku i aromatu. Nasz przepis, który polecamy jako inspirującą bazę, jest wegański. I niech takim pozostanie, jeśli zamierzamy przeznaczyć bigos do wekowania. W naszej wersji dominuje wędzona papryka, która sprawia, że to wegańskie danie smakuje jakby było z mięsem. To idealny bigos z cukinii do słoików.

mojegotowanie

Bigos z cukinii

Artykuły powiązane

ratatouille-gaja-suchocka
18.08.2020

Obiady czwartkowe dla dzieci - MasterChef Junior Gaja Suchocka i ratatouille

MasterChef Junior Gaja Suchocka, autorka książki kulinarnej "MasterChef Junior Piąta Polska Edycja Programu" specjalnie dla nas poleca przepis na ratatouille - klasyczne, jednogarnkowe, pyszne francuskie danie. Coś idealnego na obiad dla fanów warzyw!

Brandmates
13.09.2019

„Wszystkie smaki i kolory papryki, cukinii i bakłażana” Polskie warzywa z południa Mazowsza na naszych stołach!

Zrzeszenie Producentów Papryki RP kolejny raz promuje w Polsce warzywa z południa Mazowsza. W tym roku, obok papryki, pojawiły się również cukinia i bakłażan. Te pyszne, bogate w witaminy i składniki odżywcze warzywa na stałe zagościły na stołach Polaków i z roku na rok cieszą się coraz większą popularnością.

Blender do smoothie
09.10.2018

Blender do smoothie dla jednej osoby? Postaw na blender sportowy

Kolorowe smoothie smakuje o każdej porze roku - potrzebujemy odpowiedni blender do smoothie i sezonowe produkty. Wiosną mango, kiełki i cytrusy, latem owoce jagodowe, a jesienią korzeniowe warzywa, jabłka, śliwki oraz gruszki. Z każdym produktem poradzi sobie blender do smoothie.

leczo
27.07.2010

Leczo

To wspaniałe danie będące harmonijnym mariażem papryki, pomidorów i cebuli stało się u nas tak powszechne, że często zapominamy o jego węgierskim rodowodzie.