Ryba w cieście

Pyszna, rybka w chrupiącym cieście, doskonała na wszelkie przyjęcia:) podajemy ją z ziemniaczanymi łódeczkami i cząstkami cytryny. Ryba w cieście będzie pyszna także w ryżem i sosem tatarskim.

rybaPrzekąskiciasto naleśnikowe

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
200.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.35 z 191 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg płatów dowolnej ryby (u mnie biała panga)
  • Ciasto:
  • 7 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżeczka soli i pieprzu
  • trochę imbiru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki wody

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Rybę pokroić na małe kawałki. Składniki na ciasto wymieszać ręcznie lub mikserem. Kawałki ryby maczać w cieście i smażyć na patelni aż do zarumienienia.

Kalorie: 200.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy