sok z cytryny
2317 przepisów
Przepisy w kolekcji sok z cytryny

To dobry sposób, by w jednym daniu podać dużo warzyw i pełnowartościowego białka - jogurtowa tortilla z krewetkami i warzywami.
Jogurtowa tortilla z krewetkami i warzywami

Dania jednogarnkowe należą do naszych ulubionych. Wystarczy w końcu wszystkie składniki wymieszać i upiec lub ugotować. To danie robi się praktycznie samo!
Kremowa zapiekanka z kurczakiem i warzywami

Zupa-krem z dyni i selera to pikantna zupa, która rozgrzeje w chłodne dni. Dodatek chili i imbiru pobudzi krążenie krwi a karmelizowane jabłka i syrop klonowy nadadzą słodyczy. Zupa-krem z dyni i selera to pomysł na spotkanie w gronie przyjaciół.
Zupa-krem z dyni i selera

Pasta z awokado – przepis na nią jest bardzo smaczny i zdrowy. Można ja wykorzystać jako dodatek do kanapek lub dip do nachos’ów lub surowych warzyw. Pasta z awokado jest idealna do podawania na zimno, jak i na ciepło – świetnie się sprawdza w zapiekankach! Jak zrobić pastę z awokado? Jakie są sposoby, aby przedłużyć jej świeżość?
Pasta z awokado

Sałatka na Wigilię, która kusi roszponką, serowymi i warzywnymi gwiazdkami, czerwoną kapustą i pysznym dressingiem. Taka sałatka na Wigilię z pewnością zrobi wrażenie na domownikach i gościach. Do sałatki sprawdzi się kolorowa sałata strzępiasta lub inny miks sałat kolorowych jako baza.
Sałatka na Wigilię

Ryba po grecku - fit to jedna z najzdrowszych i najlżejszych wigilijnych potraw. Nie trzeba przypominać, że ryby są źródłem białka, a warzywa korzeniowe to dodatkowa porcja witamin i błonnika. Tak przygotowana ryba po grecku to świetna przekąska na imprezę w rodzinnym gronie.
Ryba po grecku - fit

Łosoś z porem w cieście francuskim to eleganckie danie, które jest proste w wykonaniu. Pory można zastąpić grzybami, aby nadać mu jeszcze bardziej świątecznego smaku.
Łosoś z porem w cieście francuskim

Rosyjska sałatka śledziowa to sposób na wykorzystanie kiszonych buraków. Warstwowa sałatka pięknie się będzie prezentować w szklanej misie lub porcjowana w mniejsze słoiczki.
Rosyjska sałatka śledziowa

Sałatka z granatem i migdałami to bardzo prosta w przygotowaniu i oryginalna przekąska na imprezę w gronie znajomych. W przepisie występują kukamelony, ale można je zastąpić tradycyjnymi ogórkami.
Sałatka z granatem i migdałami

Stir fry z brukselką, tofu i boczniakami to proste danie makaronowe w stylu orientalnym. Orzechy nerkowca, imbir i syrop klonowy w interesujący sposób podbijają smaki tego niecodziennego dania. Danie idealnie sprawdzi się na spotkania w gronie rodziny i znajomych.
Stir fry z brukselką, tofu i boczniakami

Dla fanów kokosa, kokosanki to jedynie słuszne ciasteczka! Przepis na kokosanki znany jest od lat, ale ciasteczka te nie powinny odejść w zapomnienie. Kokosanki smakują doskonale zarówno z polewą, jak i bez.
Kokosanki

Kasza gryczana niepalona z tuńczykiem to szybka i sycąca propozycja na lunch do pracy lub pomysł na lekką kolację. Niepalona kasza gryczana ma łagodniejszy, słodszy smak niż jej palona odmiana. Dzięki temu zasmakuje osobom, które na co dzień nie przepadają za gorzkim smakiem kaszy.
Kasza gryczana niepalona z tuńczykiem

Pęczak z wędzoną śliwką, podgrzybkami i słodką cebulą to propozycja dla wegetarian. Danie zyskuje niepowtarzalny aromat przez wykorzystanie bakalii. Wędzona śliwka nadaje charakterystycznego dymnego smaku. Wypróbujcie pęczak z wędzoną śliwką, podgrzybkami i słodką cebulą podczas rodzinnego obiadu.
Pęczak z wędzoną śliwką, podgrzybkami i słodką cebulą

Gruszki w syropie to zamknięte w słoikach smaki późnego lata. Warto wiedzieć, że gruszki w syropie są idealne do ciast i deserów. Przepis na gruszki w syropie można przygotować na chłodne, jesienne dni lub zjeść od razu jako dodatek do ciast lub lodów.
Gruszki w syropie

Zupa tajska to rozgrzewająca propozycja obiadowa, która zachwyca bogactwem składników. Zupa tajska z kurczakiem i mlekiem kokosowym często doprawiana jest sokiem z limonki, ostrą pastą curry lub na bazie ostrych papryczek. Zupa tajska często podawana jest z ryżem albo makaronem ryżowym. Zupa tajska z kurczakiem to także okazja do wykorzystania posiekanej kolendry. Pyszna zupa tajska to okazja do poznania nowych, orientalnych smaków.
Zupa tajska z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Inne z kolekcji: Soki
Artykuły powiązane
Agata Ziemnicka: Dążę do prostoty
Agata Ziemnicka, dietetyczka i psycholożka. Uważa, że „zwyczajna” żywność może być też pokarmem dla duszy. Sama zaczyna dzień od soku. – To znak dla organizmu: „widzę cię i dbam o ciebie” – przekonuje. W wywiadzie dla magazynu "Moje Gotowanie" opowiedziała Dorocie Filipkowskiej nie tylko o sokach i koktajlach z książki "Soki i koktajle w minutę".