PIECZONA RYBA Z WARZYWAMI

Rybka zdrowa bo pieczona, a nie smażona.

dodany przez: lucyna19

ryba

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.26 z 223 głosów)


Składniki:

  • SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:
  • 4 filety z morszczuka lub mintaja,
  • przyprawa do ryb-ok.2 łyżeczek,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 6 różyczek kalafiora,
  • 6 różyczek brokuła,
  • 3 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 1 pietruszka,
  • 3 łyżki oleju.

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Po rozmrożeniu rybę należy posolić, popieprzyć, oprószyć przyprawą do ryb.Marchewkę pokroić w plasterki, pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę pokroić w półplasterki.Kalafior i brokuły podzielić na mniejsze części.Wszystkie warzywa podzielić na 4 części.Na blaszce wyłożyć kawałek folii aluminiowej.A na nią marchew, pietruszkę, cebulę,przykrywamy je rybą.Na wierzch ryby też układamy marchew, pietruszkę, cebulkę, kalafior i brokuł.Polewamy delikatnie olejem i zawijamy.Tak postępujemy z każdym kawałkiem ryby.Pieczemy w temp 180 stopni ok 1 godzinę.
  • W zimie używam mrożonych warzyw-bez rozmrażania układam je na rybę.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy