Ryba w galarecie
Ryba w galarecie - Przepis na Ryba w galarecieBardzo szybki przepis na wigilijną potrawę, ale nie tylko. U mnie ryba w galarecie pojawia się też na rodzinne spotkania. Sekretem smaku jest klarowny płyn - ryba w galarecie uda się każdemu!
Składniki:
- 500-600 gr ryby, czyli jakieś 4-5 filetów
- włoszczyzna (marchewka, por, seler, natka i korzeń pietruszki, cebula, itp.)
- 1 op. małej żelatyny
- jajko na twardo
- groszek
- marchewka
Kroki wykonania:
- Włoszczyznę gotujemy w ok. 0,5-1 l wody, można dorzucić kostkę rosołową, jeśli wywar wyjdzie za mało aromatyczny, plus ziele angielskie, pieprz, listek laurowy. Po paru minutach zmniejszamy ogień na najmniejszy i wkładamy na warzywa rozmrożoną rybę. Kiedy ryba się ugotuje delikatnie ją wyjmujemy, uważać aby się nie rozpadła (ile gotować -ja na oko, myślę że 5-7 min starczy), wywar przecedzamy.
- Na półmisek układamy mięso ryby, posypujemy groszkiem, układamy plastry jajka, ja dodaje tez ugotowana marchewkę karotkę. Do wywaru dodajemy żelatynę i zalewamy nim rybę, odstawiamy w chłodne miejsce i gotowe. Przed podaniem obłożyć cząstkami cytryny i skropić sokiem. Ryba w galarecie zasmakuje całej rodzinie!
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
80 min.

SMACZNA I ZDROWA RYBKA W GALARECIE.
RYBA W GALARECIE
Czas przygotowania:
60 min.

Oto mój przepis na RYBĘ W GALARECIE INACZEJ, który kiedyś znalazłam w starym zeszycie babci
Ryba w galarecie inaczej
Czas przygotowania:
720 min.

Ryba faszerowana w galarecie
Ryba faszerowana w galarecie
Czas przygotowania:
90 min.

Uwielbiamy ją co roku na wigilijnym stole.
Ryba w galarecie
Czas przygotowania:
20 min.

polecam,super...
Ryba pieczona w galarecie
Czas przygotowania:
120 min.

Doskonały nie tylko od święta - karp w galarecie. Podstawa to dobra ryba i klarowna galareta. Nie zapomnijmy o dodatkach, a karp w galarecie wyjdzie przepyszny.
Karp w galarecie
Czas przygotowania:
35 min.

Przygotowanie: 35 minut
Gotowanie: 1 godzina 15 minut
Porcja: 390 kcal
Składniki na 4 porcje
Gefilte fisz – ryba w galarecie
Czas przygotowania:
180 min.

Ozorki w galarecie
Ozorki w galarecie
Czas przygotowania:
60 min.

Przepisy na Wigilię - ryba w galarecie
Wędzona ryba w galarecie z buraczkami
Poziom trudności:
Łatwy
Czas przygotowania:
70 min.

Schab w galarecie to pomysł na idealną przystawkę podczas imprezy w gronie znajomych. Gotowany schab w galarecie to potrawa niezwykle delikatna i pełna smaku. Przepis na schab w galarecie nie wymaga skomplikowanych umiejętności ani wyszukanych składników. Wystarczy wybrać ładny kawałek mięsa i dodać kilka podstawowych warzyw. Prosty przepis na schab w galarecie będzie odpowiedni nawet na wyjątkowe okazje. Podpowiadamy, jak zrobić schab w galarecie.