Rolada z kurczaka.

Doskonała na obiad dla teściowej.

Dodany przez:

Rolada z kurczaka.

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Kurczak -1 szt.
  • Jajo - 1 szt
  • Sól do smaku
  • Kucharek do smaku
  • Pieprz
  • Ser Gouda -0,20 kg

Przygotowanie

  1. Sprawić kurczaka,wyluzować,skórę odlładamy na bok.Pierś kroimy w pasli tak by powstał jeden dość gruby tak 1 cm na 1 cm szedokości pasek który włożymy w środek rolady.Ser tarkujemy na tarce o grubych oczkach,ja miałem w plastrach to dałem skóra trochę mięsa ser i kolejna warstwa mięsa.Mięso z udek i pozostałe z piersi przekręcamy przez maszynkę i dodajemy jajo,przyprawy i starkowany ser.Rozkładamy skórę,nakładamy na nią zmielone mięso i na środek paski mięsa z piersi,zwijamy roladę i przekładamy na blachę wyłożoną folią do pieczenia.Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp 180*C do uzyskania wewnątrz 72*C około 40 min.Kroimy w plastry i podajemy z ryżemi surówką.Smacznego
kurczak sól żółty ser pieprz
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze