Pyszna przystawka na zimno lub na gorąco - rolada serowa z pieczarkami i piersią kurczaka smakuje doskonale! Moja rolada serowa przygotowana jest z sera typu liliput.
Rolada serowa z pieczarkami i piersią kurczaka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać majonez i jajka, wymieszać, następnie wylać na blachę (wymiary około 30cm x 45cm) wyłożoną papierem i wysmarowaną olejem, piec około 15-20 minut w 180˚C. Pierś pokroić jak na kotlety schabowe i rozbić. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i udusić z pokrojoną w kostkę cebulą. Na jeszcze ciepły placek serowy ułożyć rozbite piersi oraz pieczarki. Zwinąć roladę i zapiekać jeszcze 25 minut w 180˚C. Do zapiekania zwiniętej rolady można użyć wąskiej blachy „keksówki” by rolada serowa się nie rozpadła. Smacznego :)
Komentarze