Rolada serowa z pieczarkami i piersią kurczaka

Pyszna przystawka na zimno lub na gorąco - rolada serowa z pieczarkami i piersią kurczaka smakuje doskonale! Moja rolada serowa przygotowana jest z sera typu liliput.

roladaPrzystawkiPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.06 z 375 głosów)

Składniki:

  • 350g sera żółtego typu liliput
  • 300g pieczarek
  • 1 pierś z kurczaka- około 350g
  • 1 średnia cebula
  • ½ szkl. majonezu
  • 3 jajka

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać majonez i jajka, wymieszać, następnie wylać na blachę (wymiary około 30cm x 45cm) wyłożoną papierem i wysmarowaną olejem, piec około 15-20 minut w 180˚C. Pierś pokroić jak na kotlety schabowe i rozbić. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i udusić z pokrojoną w kostkę cebulą. Na jeszcze ciepły placek serowy ułożyć rozbite piersi oraz pieczarki. Zwinąć roladę i zapiekać jeszcze 25 minut w 180˚C. Do zapiekania zwiniętej rolady można użyć wąskiej blachy „keksówki” by rolada serowa się nie rozpadła. Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy