Rolada serowa ze szpinakiem to bezmięsna propozycja na przyjęcie. Każdy kawałek smakuje przepysznie, dzięki podwójnemu pieczeniu. Rolada serowa świetnie komponuje się ze szpinakowym farszem.
(średnia 4.49 z 170 głosów)
Porady
Rolada serowa ze szpinakiem wykorzystuje w przepisie:
- świeżo stary parmezan
- 4 jajka, oddzielnie żółtka i białka
- świeże lub mrożone grzyby leśne lub shiitake, pokrojone na plasterki
- 3 łyżki kremowego serka
- szpinak w liściach
Najlepsze kozie sery pochodzą z regionów górzystych lub o suchym, ostrym klimacie. Zazwyczaj są chudsze od krowich i mają charakterystyczny smak, zwłaszcza te twarde i półtwarde z twardą skórką. Rolada serowa ze szpinakiem dzięki dodatkowi koziego sera zyska niepowtarzalny smak, ale równie dobra będzie rolada serowa ze szpinakiem i serem feta bądź serem żółtym.
Zobacz też: rolada szpinakowa z łososiem
Komentarze