Siekane kotlety z kurczaka

Moim zdaniem najlepiej smakuja na ciepło ale mąż wieczorem jeszcze i zimne podjadał.

dania mięsnefilet

Czas przygotowania:
260 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 206 głosów)

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka (ok. 40 dag)
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 dag sera (użyłam mozzarelli)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki zielonej pietruszki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • pół łyżeczki majeranku
  • sól i pieprz do smaku

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Filety z kurczaka pokroiłam w drobną kostkę. Ser starłam na tarce o małych oczkach. Zieloną natkę pietruszki drobno pokroiłam.
  • Do miski przełożyłam filet z kurczaka, ser, zieloną pietruszkę i pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszałam i włożyłam do lodówki na 4 godziny.
  • Farsz nabieramy łyżką i kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy kotleciki z dwóch stron na złocisto.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy