frytki

47 przepisów

Przepisy w kolekcji frytki

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 25 min.
Frytki z cukinii w panierce

Frytki z cukinii to świetna alternatywa dla frytek przygotowywanych z ziemniaków. Chętnie sięgają po nie osoby dbające o sylwetkę i nie tylko. Panierka nada naszej przekąsce przyjemnej chrupkości, a przyprawy wydobędą z cukinii najlepszy smak. Jak zrobić frytki z cukinii? Przygotujesz je szybko i bez większego wysiłku. Wypróbuj nasz przepis na frytki z cukinii w panierce i przekonaj się jakie to proste!

mojegotowanie

Frytki z cukinii w panierce

Czas przygotowania: 35 min.
Zdrowe frytki
Smaczne i zdrowe

jasminaa

Zdrowe frytki

Czas przygotowania: 60 min.
Frytki na inny sposób
zapiekanka

SMAKOWITA

Frytki na inny sposób

Artykuły powiązane

ziemniaki 13
04.11.2020

Najlepsze patenty na ziemniaki – sprytne triki Joanny Jakubiuk

Ziemniaki goszczą na naszych stołach niemal codziennie. Pod bardzo różnymi postaciami – placki, kopytka, frytki, puree. Wiele z tych dań uznajemy za klasyki kuchni polskiej. Czas je trochę odświeżyć i urozmaicić. O pomoc poprosiliśmy więc specjalistkę, Joannę Jakubiuk, autorkę książki „Ziemniak”. Z jednej strony doradza nam kuchenne eksperymenty, z drugiej podaje sprawdzone sposoby, aby tradycyjne dania smakowały jeszcze lepiej.

jak-osuzkuja-nas-restauracje
23.07.2020

Jak oszukują nas restauracje na wakacjach? Sprawdź, co możesz z tym zrobić!

Wakacje to nie tylko plażowanie, chodzenie po górach czy kąpiele w jeziorze. To również jedzenie. A z tym bywa różnie. Chyba nie ma osoby, która chociaż raz nie rozczarowałaby się jedzeniem w restauracji w wakacyjnym kurorcie. Co zrobić, gdy kelner postawi przed nami talerz z nieświeżą rybą? Jak reagować na ewidentnie zawyżone ceny? Sprawdziliśmy, co my, jako konsumenci możemy zrobić.

Frytki
13.07.2020

Frytki – (nie)zwykła przekąska z ziemniaka

Frytki to prosta przekąska z ziemniaka, którą można podać na wiele różnych sposobów - z patelni, z garnka, z piekarnika czy z frytkownicy. Jednak w każdej wersji frytki mają zagorzałych fanów i są wybitnie uzależniające. Jak uzyskać chrupiące frytki? O tym w cyklu „Przyjemności na weekend”.

kuchnia-kanadyjska-min
30.06.2020

Nie tylko syrop klonowy. Kuchnia kanadyjska w oczach Polki

Do Kanady wyjechała na rok, a została na dziewięć lat. Nauczyła się radzić sobie z kanadyjską zimą i przesadną poprawnością Kanadyjczyków. A potem napisała o Kanadzie książkę. O fascynacji bekonem, kanadyjskim grillu i o tym, jak przetrwać kanadyjską zimę opowiedziała nam Monika Grzelak, autorka książki „Kanadiana”.

frytki-slider
03.01.2020

Tajemnica frytek Moniki Brodki

Monika Brodka poza pasją do muzyki, dzieli się pasją do gotowania w mediach społecznościowych. Brodka udowodniła to, choćby kilka lat temu na albumie „Granda” wypełniając go po brzegi metaforą kulinarną. Obecnie można śledzić jej kulinarne podboje na Instagramowym profilu „Monia mąci”. W noworocznym stories podzieliła się swoim patentem na ulubione frytki. Jak je przygotowuje? Podsumowaliśmy!