PROSTA i pyszna salatka warstwowa z tuńczykiem

Rewelacja! Podbiła juz nie jedno podniebienie u mnie w domu!

SałatkimajonezPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 176 głosów)

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 6 większych marchewek
  • jeden sredni majonez
  • 1 świeza cebula
  • 8 jajek
  • pół peczka szczypiorku lub natka pietruszki

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Tuńczyka wyciągnąc z puszki i odcedzić na sicie. Marchewkę obrać i ugotować. Jajka ugotować na twardo, pozniej odzielic zółtka od białek. Gdy produkty ugotowane ostygną, w przezroczystej (najlepiej szklanej misce) na samo dno wyłożyc tunczyka. Następnie zetrzec marchewkę na grubych oczkach i połozyć na tuńczyka. Kolejno wyłożyc na marchewce połowę majonezu, na majonez dać drobniutko pokrojonę cebulę, a na nia ułożyc starte na grubych oczkach same białka. Polozyc druga połowę majonezu. Na wszystko zetrzec na maleńkich oczkach same zółtka i posypać je pokrojonym szczypiorkiem badz natka pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy