Sos chrzanowy na zimno

Taki sos podaję do wędlin i jajek na twardo.

SosymajonezPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 206 głosów)

Składniki:

  • 1 łyżka chrzanu ze słoiczka,
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól,
  • pieprz,
  • cukier,
  • sok z cytryny.

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Chrzan, śmietanę i majonez mieszamy w miseczce. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo, albo z ulubionymi wędlinami.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy