Papryka konserwowa mojej babci

Papryka konserwowa sprawdzi się do domowej spiżarni. Przepis jest prosty, a papryka konserwowa przyda się do sałatek, przekąsek i dań obiadowych.

PrzetworyPrzekąski

Czas przygotowania:
110 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 3.56 z 1038 głosów)

Składniki:

  • Papryka dowolna ilość (powinna być gruba i mięsista)
  • Zalewa:
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 łyżka soli
  • 6 szklanek wody
  • 8-9 czubatych łyżek cukru
  • liść laurowy
  • ziele angielskie (3 ziarna na słoik)
  • pieprz w ziarnach(5 ziaren na słoik)
  • gorczyca (1/2 łyżeczki na słoik)
  • cebula(po 2 plastry na słoik)
  • oliwa (1 łyżka na słoik)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne,odsączyć.
  • W wyparzone słoiki powkładać przyprawy.układać ścisło pokrojoną paprykę,dwa plastry cebuli,oliwę,zalać ciepłą zalewą,dokręcić.
  • Pasteryzować grubą paprykę 20 min cienką 10 min.
  • Smacznego:)

Notka redakcyjna

Zobacz też przepis: papryka faszerowana ryżem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy