Papryka konserwowa sprawdzi się do domowej spiżarni. Przepis jest prosty, a papryka konserwowa przyda się do sałatek, przekąsek i dań obiadowych.
Papryka konserwowa - przepis / fot. StockFood
Porady
Papryka konserwowa zawiera w przepisie:
- Papryka dowolna ilość (powinna być gruba i mięsista)
- ziele angielskie (3 ziarna na słoik)
- pieprz w ziarnach (5 ziaren na słoik)
- gorczyca (1/2 łyżeczki na słoik)
- cebula (po 2 plastry na słoik)
- oliwa (1 łyżka na słoik)
Aby przygotować paprykę konserwową dobrze zaopatrzyć się w szerokie słoiki, lejek, sitko i chochelkę. Dzięki temu przetwory z papryki będą wykonane precyzyjnie i bez brudzenia kuchni.
Zobacz też przepis: papryka faszerowana ryżem
Komentarze