ryba w cieście naleśnikowym

Jest to przepis szybki i smaczny

rybaciasto naleśnikowe

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.31 z 226 głosów)

Składniki:

  • 1 filet z pangi
  • ciasto naleśnikowe:
  • pół szklanki mąki
  • pół szklanki mleka
  • jajko
  • szczypta vegety
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Robimy ciasto naleśnikowe: łączymy wszystkie składniki i miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy o konsystencji śmietany. Rybę kroimy na nieduże kawałki które maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni lub w głębokim tłuszu aż do zrumienienia.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy