ryba gotowana na parze z ryżem i marchewką

pyszny obiadek dla matek karmiących piersią:)

Dodany przez:

ryba gotowana na parze z ryżem i marchewką

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 2.86 z 21 głosów)

Składniki

  • 300 g filetów z pangi
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 1 marchew (duża)
  • 1 łyżeczka masła
  • koperek, kurkuma,bazylia, szczypta soli (bardzo mała)

Przygotowanie

  1. rybę kroimy w szerokie paski, smarujemy masłem i posypujemy koperkiem i bazylią,
  2. gotujemy w garnku z wkładką przeznaczoną na gotowanie na parze przez 15 min,
  3. ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i kurkumy przez 20 min
  4. marchew kroimy w kostkę i wrzucamy do ryżu 10 min przed końcem gotowania,
  5. dodajemy koperek i bazylie.
ryby obiad ryba ryż
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze