ryba gotowana na parze z ryżem i marchewką

pyszny obiadek dla matek karmiących piersią:)

ryba

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.25 z 178 głosów)

Składniki:

  • 300 g filetów z pangi
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 1 marchew (duża)
  • 1 łyżeczka masła
  • koperek, kurkuma,bazylia, szczypta soli (bardzo mała)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • rybę kroimy w szerokie paski, smarujemy masłem i posypujemy koperkiem i bazylią,
  • gotujemy w garnku z wkładką przeznaczoną na gotowanie na parze przez 15 min,
  • ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i kurkumy przez 20 min
  • marchew kroimy w kostkę i wrzucamy do ryżu 10 min przed końcem gotowania,
  • dodajemy koperek i bazylie.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy