Koreczki wegetariańskie

Klasyczny pomysł na przyjęcie w wersji wegetariańskiej.

koreczkiPrzekąski

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 155 głosów)

Składniki:

  • 10 kromek razowego chleba
  • 200g żółtego sera
  • 200g sera camembert
  • 200g sera z niebieską pleśnią
  • 5 ogórków konserwowych
  • 20 oliwek zielonych
  • 20 oliwek czarnych
  • pęczek rzodkiewek
  • 200g pomidorków koktajlowych
  • 100g białego winogrona
  • 100g czerwonego winogrona
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 1 strąk pomarańczowej papryki
  • 1 strąk żółtej papryki

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Chleb kroimy w małe kostki. Ważne
  • aby był raczej zwarty. Wszystkie sery również kroimy w kostki. Ogórki kroimy w średniej grubości plasterki. Jeśli są duże
  • to plastry kroimy jeszcze na pół. Rzodkiewki
  • w zależności od rozmiaru
  • kroimy na połówki bądź ćwiartki. Pomidorki również możemy przekroić na pół. Kulki winogron kroimy na pół i obowiązkowo wydłubujemy pestki. Papryki kroimy w kostki. Następnie nabijamy powyższe składniki na wykałaczki według schematu:
  • 1 warstwa: chleb.
  • 2 warstwa: ser: żółty lub camembert lub blue.
  • 3 warstwa: ogór konserwowy lub oliwki (czarne
  • zielone) lub rzodkiewka lub pomidorek koktajlowy lub winogrono (zielone
  • czerwone).
  • 4 warstwa: papryka (żółta
  • czerwona
  • pomarańczowa).
  • Przekrojone pomidorki i winogrona nabijamy tak
  • aby były wnętrzem do góry - sok nie wycieknie.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy