Koreczki śledziowe

Koreczki szybko się robi i są na prawdę smaczne :-)

ogórki konserwowekoreczkiPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 7 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 199 głosów)

Składniki:

  • 6 płatów śledzi w oleju (Matjas)
  • 1 słoik ogórków (korniszony z papryką bardzo dobre właśnie są z tej firmy Provitus)
  • 2 cebulki małe czerwone

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Śledzie moczymy w zimnej wodzie-osuszamy ręcznikiem papierowym.
  • Cebulkę obieramy.Wszystko kroimy w krążki a paprykę w kostkę.
  • Do wycięcia kółek śledziowych użyłam kieliszka.
  • Następnie wszystko nadziewamy na patyczki.
  • Czyli najpierw:
  • Krążek śledzia,ogórek,cebulka,śledż,ogórek i na koniec kostkę papryki.Tak robimy do wyczerpania składników
  • Mozna sobie oczywiście ułożyć wg.własnego gustu. Układamy na talerzu dekorujemy i gotowe.
  • Z reszty śledzi jakie nam zostały po wycięciu kółeczek możemy sobie zrobic sałatkę śledziową.... :-)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: