KAPUŚNIACZKI KRUCHO-DROŻDŻOWE

SUPER NA KAŻDĄ OKAZJĘ (IMIENINY,URODZINY,CHRZCINY,KOMUNIA ITP..)

Dodany przez:

KAPUŚNIACZKI KRUCHO-DROŻDŻOWE

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
50 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 14 głosów)

Składniki

  • SKŁADNIKI NA CIASTO:
  • 1/2 kg.mąki
  • 5 dag. drożdży
  • 1 jajko
  • 1/3 szkl. mleka
  • 15 dag. masła lub margaryny--rozpuścić
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • Drożdze rozpuścić w ciepłym mleku,gdy urosną zagnieść ciasto ze składników,nie czekać aż wyrośnie tylko od razu wałkować i ciąć kawdraty, nadziweać farszem i robić paszteciki,na wierzchu posmarowac jakiem i piec ok.30-40 minut w 170* na złoty kolor.
  • SKŁADNIKI NA NADZIENIE:
  • 1/2 kg. kapusty
  • 1 cebula
  • 5 dag. masła
  • 1 jajko
  • 1/2 kg. pieczarek-przesmażyć z cebulką
  • sól,pieprz
  • Kapustę bgotować,przekręcić przez maszynkę z pieczarkami, dodać jajko,doprawić do smaku.Do farszu można rownież dodać gotowane mięso (farsz dowlony).

Przygotowanie

  1. WYRABIANIE,PIECZENIE
przekąska kapusta pieczarki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze