Pieczarki: przepisy i właściwości

2778 przepisów

Pieczarki to jedne z najpopularniejszych grzybów, dostępnych właściwie przez cały rok. Pieczarki najczęściej podajemy po obróbce termicznej, ale mogą być też jedzone bez gotowania - surowe pieczarki często dodaje się do sałatek. Jak jeszcze przepisy na pieczarki mogą nas zaskoczyć? Sprawdźcie nasze propozycje!

Pieczarki - przepisy

Poziom trudności: Średni Czas przygotowania: 510 min.
Wołowina z kluskami kładzionymi

Wołowina z kluskami kładzionymi to doskonały sposób na urozmaicenie obiadu. Wołowina to nie tylko steki i burgery. To przede wszystkim szlachetne, ciemne i wartościowe mięso, które z uwagi na dość wysoką cenę warto przygotować z rozmysłem. Kluski kładzione są puszyste i proste w przygotowaniu. Będą wyśmienitą alternatywą do gotowanych ziemniaków. Wypróbujcie ten prosty przepis na wołowinę z kluskami kładzionymi. 

mojegotowanie

Wołowina z kluskami kładzionymi

Artykuły powiązane

Spacer w lesie
26.07.2020

Terapeutyczna moc grzybobrania. Znamy powód, dlaczego warto iść do lasu

Leśne wycieczki od dawna uznawane są za jedną z najzdrowszych aktywności. Las posiada swój mikroklimat, który pozwala łatwiej oddychać. Wielokrotnie, aby się uspokoić włączamy sobie śpiew ptaków, szum liści drzew lub szemrzący potok z różnych aplikacji na telefony. Zamiast korzystać z cyfrowych zamienników, warto pójść do lasu i usłyszeć to na własne uszy. Podpowiadamy, dlaczego warto pójść do lasu i skorzystać z terapeutycznej mocy grzybobrania.