Jajka na bekonie

Przygotowanie: 15 minut Składniki na 4 porcje Porcja: 220 kcal

jajecznicaPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
220 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 195 głosów)

Składniki:

  • 4 plastry bekonu
  • 8 jajek
  • sól
  • pieprz
  • ewentualnie łyżka masła

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Dużą patelnię o grubym dnie postawić na ogniu i mocno rozgrzać (jeśli bekon jest chudy, rozpuścić masło). Ułożyć bekon, podsmażyć z jednej strony, przełożyć na drugą, usmażyć na rumiano.
  • Rozbijać jajka po sztuce, wylewać po dwa na plaster bekonu, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Smażyć chwilę, aż białko się zetnie. Bekon z jajkami przełożyć na talerz. Podawać z grzankami.

Kalorie: 220

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy