Sos koperkowy z jajkiem

Godny polecenia!!!

Sosy

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.19 z 236 głosów)

Składniki:

  • 3 szklanki wody
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 kostki rosołowe
  • pęczek koperku
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz mielony
  • maggi
  • 6 jajek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wodę zagotować z kostkami rosołowymi i 1 łyżeczką masła.
  • Wsypać posiekany koperek. Śmietanę
  • zmieszać z mąką i zagęścić wodę z koperkiem.
  • Mieszać, aby nie powstały grudki.
  • Dodać maggi, pieprz, doprowadzic do zagotowania.
  • Wyłaczyć. Do sosu wrzucić ugotowane na twardo jajka, obrane ze skorupki.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy