Jajko sadzone w chlebie

Jajko sadzone nie tylko doskonale pasuje do ziemniaków w wersji obiadowej, ale i na śniadanie.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • łyżeczka oleju
  • 2 łyżki masła
  • 2 kromki chleba żytniego
  • 2 jajka
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • garść rzeżuchy

Przygotowanie

  1. Patelnię rozgrzewamy, wlewamy olej, dodajemy masło. W kromkach chleba za pomocą foremki do ciastek wycinamy okrągłe dziury. Kromki rumienimy najpierw z jednej, a potem z drugiej strony.
  2. Wbijamy po jednym jajku do każdej kromki, oprószamy solą i pieprzem, czekamy aż jajka się zetną. Zjadamy z rzeżuchą.
  3. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 4/2017

Wskazówki

Zobacz przepis: prosty domowy chleb razowy

Śniadanie chleb jajko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze