Cukinia z patelni z ziołami

Przepis na cukinię z patelni jest szybki i prosty w wykonaniu. Tak przygotowane warzywa doskonale sprawdzą się jako dodatek do dań obiadowych lub smaczna przekąska.

Przekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.45 z 181 głosów)

Kroki wykonania:

  • tymianek-fot.iStock-min (1)1.Młode cukinie dokładnie myjemy i kroimy na talarki. Każdy z nich posypujemy ziołami (tymiankiem lub rozmarynem). Tłuszcz wlewamy na patelnię i go rozgrzewamy. Dodajemy cukinię, a następnie smażymy ją z obu stron na rumiany kolor. Cukinia z patelni z ziołami jest gotowa do podania.

Porady

Zobacz też: zupa cukiniowa z fasolką szparagową

Pyszne talarki to wspaniała propozycja na lekką kolację. Idealnie nadają się także jako dodatek do sycących, mięsnych dań obiadowych. Jeśli ktoś woli, można je również usmażyć w panierce z jajka i bułki tartej.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy