Kaszanka z cebulą

Staropolska kaszanka z cebulą. Prosty przepis, szybki. Czy zdrowy? mhm... nie wiem

Kaszankadania mięsne

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.55 z 156 głosów)

Składniki:

  • kaszanka
  • cebula
  • sól, pieprz

Kroki wykonania:

  • Kawałek kaszanki obieramy ze skóry i kroimy. Wrzucamy na patelnię. Ja robię to bez żadnego tłuszczu, gdyż kaszanka sama w sobie jest dość tłusta, więc nie wymaga już żadnego tłuszczu, ale co kto lubi.
  • Kroimy cebulę i wrzucamy do kaszanki. Solimy, pieprzymy i czekamy.
  • Po ok 15 minutach, gdy kaszanka się przysmaży wrzucamy na talerz i jemy z ogórkiem kiszonym ( papryka tez może być) i chlebem.
  • Pożywna kolacja po ciężkim dniu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: