Beata Śniechowska
2 przepisy

Szefowa kuchni w restauracji Młoda Polska bistro & pianino we Wrocławiu, zwyciężczyni 2. edycji programu „MasterChef”, autorka książek kucharskich, foodie, pasjonatka gotowania, jedzenia i życia w pełni. Mieszkanka Wrocławia, która postanowiła stworzyć nowy standard słynnej na całą Polskę knyszy, faszerując ją wspaniałymi składnikami. Bawi się formą i smakiem, łącząc przy tym tradycyję z nowoczesnością.
Przepisy Beaty Śniechowskiej

Domowe pieczywo na knysze z Wrocławia to przepis Beaty Śniechowskiej na bułki faszerowane mięsem lub serem. W tej wrocławskiej wersji knysze to rodzaj fast foodu w zdrowszej wersji i bez określonych reguł, jaki rodzaj mięsa czy warzyw ma być w farszu. Knysze można upiec wcześniej, a chwilę przed podaniem podpiec 3-4 minuty w opiekaczu. Sprawdźcie przepis na knysze.