Kotlety z indyka jak schabowe

Kotlety z piersi indyka smażone jak schabowe.

dania mięsne

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 182 głosów)

Składniki:

  • 4 sznycle z indyka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • 1 duże jajko

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Sznycle z indyka rozbić tłuczkiem. Grubość rozbitych kotletów zależy od upodobań.Ja rozbijam cienko, bo tak lubimy. Kotlety oprószyć solą i pieprzem. Jajko dokładnie rozbełtać. Kotlety obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Panierkę lekko docisnąć do mięsa. Kotlety kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy