Polędwica z dorsza w ziołach

Delikatna polędwica z dorsza w pachnących ziołach. Ryba rozpływa się w ustach. Polędwica z dorsza w panierce smakuje przepysznie i sprawdzi się nie tylko na piątkowy obiad.

Dodany przez:

Polędwica z dorsza w ziołach.

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 2.94 z 17 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • polędwica z dorsza (350 g, może być mrożona)
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • 1 czubata łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • 1 jajko
  • mąka do panierowania
  • sól
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Polędwica z dorsza powinna być rozmrożona. Należy ją opłukać, osuszyć.
  2. Oprószyć pieprzem cytrynowym, tymiankiem i solą ziołową i wstawić na 15 minut do lodówki.
  3. Jajko roztrzepać z małą ilością soli. Kawałki polędwicy z dorsza oprószyć mąką, zanurzać w jajku i panierować jeszcze raz mąka. Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.
  4. Polędwica z dorsza u mnie podana jest z ziemniakami z wody i sałatką z kalafiora.
ryby obiad ryba przekąska kolacja dla dzieci dorsz polędwica z dorsza
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze