Królik w sosie śmietanowym
Królik w sosie śmietanowym - Przepis na Królik w sosie śmietanowym..mięso z królika jest bardzo delikatne w śmietanowym sosie z nutką rozmarynu smakuje wspaniale
dania mięsneSosy
- Czas przygotowania:
- 120 min.
- Kalorie:
- 550 kcal
- Dla ilu osób:
- dla 5 osób
Ocena:
(średnia 4.28 z 185 głosów)
Składniki:
- -królik
- -śmietana 18%
- -masło
- -mąka
- -2 cebule
- -gałazka rozmarynu
- -łyżeczka majeranku
- -bulion
- -sól
- -pieprz
- -natka pietruszki
Kroki wykonania:
- Królika obrobić,poporcjować..w brytfannie roztopic masło ułożyć mieso obsmażyć na złoty kolor,dodać pokrojoną w kostkę cebulę,podlać bulionem wrzucić rozmaryn przykryc brytfanne i dusić 1,5 godziny..mąke rozprowadzić ze śmietaną,zdjąc pokrywe,mieso posypać solą pieprzem i majerankiem rozmaryn usunąc...do brytfanny wlać śmietanę,zamieszać i przykryć dusić jeszcze 15 minut... posypać zieleniną...Podawać z ziemniakami lub ryżem i dowolną surówka....SMACZNEGO
Kalorie: 550
Porady
Zobacz też: królik pieczony na obiad
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
60 min.

Króliczek rozpływa się w ustach.
Królik w sosie
Czas przygotowania:
120 min.

Mięso z królika w sosie zachowuje swoją miękkość i jest bardzo delikatne.
Królik w sosie własnym
Czas przygotowania:
30 min.

sezonowe, szybki obiad...
Grzyby w sosie śmietanowym
Czas przygotowania:
45 min.

REWELACYJNA POTRAWA DLA LUBIĄCYCH DOBRZE ZJEŚĆ
KRÓLIK W SOSIE LEŚNYM
Czas przygotowania:
25 min.

obiad na 102
Łosoś zapiekany w sosie śmietanowym
Czas przygotowania:
60 min.

Tym razem poledwiczka z kurkami w sosie śmietanowym.
Polędwiczka z kurkami w sosie śmietanowym
Czas przygotowania:
40 min.

Makaron z pysznym aromatycznym sosem śmietanowym z kawałkami, kurczaka, pieczarkami i szpinakiem. Polecam, prosty i szybki obiad.
Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Czas przygotowania:
25 min.

Pyszna, lekka kolacja z warzyw duszonych.
Kabaczek w sosie śmietanowym
Czas przygotowania:
60 min.

bardzo smaczne i dietetyczne...
Kotlety cielęce w sosie śmietanowym
Czas przygotowania:
90 min.

Przepis z kuchni czeskiej