Autor przepisu

4 kolekcji przepisów

47 przepisów

Przedstawiamy wam galerię autorskich przepisów stworzonych specjalnie dla Mojego Gotowania. Ich autorami są uznani szefowie kuchni i osobowości ze świata kulinariów.

Zależy nam bowiem na tym, aby wyróżniała nas wysoka jakość i wiarygodność. Dzięki takim właśnie przepisom mamy gwarancję, że jeśli zrobicie cokolwiek z magazynu Moje Gotowanie lub ze strony MojeGotowanie.pl, będzie dobrze smakowało. Nie zawsze musi wyglądać dokładnie tak jak na naszych zdjęciach, za to zawsze będzie bronić się smakiem.

Za każdym zdjęciem i przepisem w naszym magazynie i na naszej stronie stoją ludzie: kucharze, styliści i fotografowie, którzyalbo sprawdzają przepisy redakcji, albo sami tworzą je, testują i udostępniają.

Sprawdźcie ich przepisy w galerii i gotujcie razem z nami!

Przepisy naszych autorów

Artykuły powiązane

Kotlet Schabowy
06.11.2020

Dzień Kotleta Schabowego – Schabowy podpowiada swoje triki!

Dzień Kotleta Schabowego to okazja do poznania walorów smakowych tego dania, sprawdzonego przepisu i porad szefa kuchni, jak powinien wyglądać i smakować dobry schabowy. Jeżeli jeszcze nie słyszeliście o tym nietypowym święcie, to śpieszymy z wyjaśnieniem, że Dzień Kotleta Schabowego obchodzimy 7 listopada. Z tej okazji szef Mateusz Suchecki, współwłaściciel restauracji Schabowy na warszawskim Mokotowie, opowiada nam, czym musi się wyróżniać perfekcyjny kotlet schabowy.

domowa-spizarnia/fot.istock
26.09.2020

Triki na słoiki, czyli przepis na dobrą organizację spiżarni

Za oknem lato w pełni, jednak warto już teraz zacząć myśleć o zimie. To właśnie teraz, kiedy stragany i bazarki uginają się pod ciężarem świeżych owoców i warzyw, powinniśmy zabrać się za przygotowywanie przetworów. Jednak tym razem nie o przepisach na weki, a o przepisie na spiżarnię doskonałą. Jak dobrze zorganizować miejsce na zimowe zapasy? Jak przechowywać poszczególne produkty? Odpowiedzi na te i więcej pytań znajdziecie w artykule poniżej.

Hanna Stolińska
04.08.2020

Kobiety bez diety: Hania Stolińska poleca swoje przepisy

Kobiety bez diety - to tytuł książki, wyjątkowego zapisu rozmów dietetyczek, ekspertek ds. żywienia i psychodietetyczek. Hanna Stolińska, dietetyk, z okazji premiery książki poleca specjalnie dla nas swoje ulubione przepisy - na owsiankę, ciasteczka i placki z piekarnika.

Produkty bio, eko czy organic?
29.07.2020

Produkty eko, bio czy organiczne - czyli jak żyć?

Życie to sztuka wyborów… to też masa innych „sztuk”, ale właśnie o małych wyborach chcemy tutaj porozmawiać. W końcu to od wybieranych przez nas produktów może zależeć nie tylko nasze zdrowie, samopoczucie, ale też kondycja środowiska, a może nawet kierunek rozwoju przemysłu spożywczego (przynajmniej chciałoby się w to wierzyć). Produkty eko, bio czy organiczne - sprawdźcie!

Magdalena Żelazowska
09.07.2020

Magdalena Żelazowska o podróżach kulinarnych i nie tylko!

Chyba każdy choć raz chciał się wyprowadzić w jakieś fajne miejsce i zacząć wszystko od początku. Magdalena Żelazowska, autorka książki "Rzuć to i jedź, czyli Polki na krańcach świata" zna wiele takich osób. Dziesięć Polek, które porzuciły dotychczasowe życie i wyjechały na antypody, opowiedziało jej o swoich przygodach. Dla magazynu "Moje Gotowanie" autorka opowiedziała

Szef Tomek Karolak i szef Robert Sowa
03.07.2020

Chef kuchni to nie zawód, to styl życia. Kwestionariusz kulinarny Tomek Karolak

W naszym cyklu kulinarnym "Człowiek od kuchni" Tomek Karolak, chef de cuisine w N31 Restaurant by Robert Sowa, odpowiada na nasze pytania o kulinarne inspiracje, smaki dzieciństwa i metodę przygotowywania potraw, którą najbardziej lubi. Uchyla też rąbka tajemnicy, co pojawi się w menu na wakacje 2020 w N31.

Healthy sweets by Ann
21.06.2020

Healthy sweets by Ann - 5 słodkich powodów, dla których warto mieć tę książkę kulinarną

Healthy sweets by Ann to kolejna książka autorstwa Anny Lewandowskiej. Trenerka, mama i miłośniczka dobrego, ale wartościowego jedzenia, tym razem na warsztat wzięła słodkości w zdrowszej wersji. Nie zabrakło przepisów na słynne kulki mocy, ale także specjalny tort dla Roberta (męża Ani Lewandowskiej) czy przepisy na dania ze dzieciństwa w oryginalnej wersji. Oto 5 słodkich powodów, dla których warto sięgnąć po książkę Healthy sweets by Ann!

Andrzej-polan-polska-kuchnia
21.06.2020

Andrzej Polan o kuchni polskiej [PODCAST]

Andrzej Polan, szef kuchni i restaurator, opowiada o polskiej kuchni oczami eksperta kulinarnego. Jakie smaki lubimy najbardziej? Jaka pora roku kulinarnie jest najciekawsza? Od jakich przystawek warto zacząć smakowanie kuchni polskiej przy stole? O tym w podcaście z cyklu "Kulinarny Chat".

bawarchi-sg
21.06.2020

Kuchnia indyjska, nepalskie specjały - debiut Bawarchi na Restaurant Week!

Festiwal Restaurant Week to wyśmienita okazja do odkrywania nowych smaków i ciekawych miejscówek na kulinarnej mapie polskich miast. Po lockdownie festiwal wraca z hasłami #WiwatGoście, a także #WiwiatDebiut witając nowe lokale, które zapraszają na specjalne festiwalowe menu. Odwiedzamy Bawarchi na warszawskim Muranowie, gdzie króluje kuchnia indyjska i nepalska, z tajskimi akcentami. Za sterami lokalu szef kuchni Prakash Tiwari, który mimo maseczki ze względów bezpieczeństwa obsługi i gości, obdarza nas radością i zaprasza na prawdziwą ucztę.

Beza wg przepisu Katarzyny Nowakowskiej autorski książki "Skandal"
03.06.2020

Beza z truskawkami i pstrąg pieczony z cytrynami i rozmarynem. Autorka "Skandalu" poleca swoje przepisy

Najnowsza książka Katarzyny Nowakowskiej "Skandal" to wciągająca historia z licznymi zwrotami akcji - a sama autorka dobrze wie, że angażujące zajęcie to... pieczenie i gotowanie w kuchni! Specjalnie dla nas K.N. Haner przygotowała bezę z truskawkami i pstrąga pieczonego z cytrynami oraz rozmarynem. Sprawdźcie te przepisy i rąbek tajemnicy o książce "Skandal".