Autor przepisu

4 kolekcji przepisów

50 przepisów

Przedstawiamy wam galerię autorskich przepisów stworzonych specjalnie dla Mojego Gotowania. Ich autorami są uznani szefowie kuchni i osobowości ze świata kulinariów.

Zależy nam bowiem na tym, aby wyróżniała nas wysoka jakość i wiarygodność. Dzięki takim właśnie przepisom mamy gwarancję, że jeśli zrobicie cokolwiek z magazynu Moje Gotowanie lub ze strony MojeGotowanie.pl, będzie dobrze smakowało. Nie zawsze musi wyglądać dokładnie tak jak na naszych zdjęciach, za to zawsze będzie bronić się smakiem.

Za każdym zdjęciem i przepisem w naszym magazynie i na naszej stronie stoją ludzie: kucharze, styliści i fotografowie, którzyalbo sprawdzają przepisy redakcji, albo sami tworzą je, testują i udostępniają.

Sprawdźcie ich przepisy w galerii i gotujcie razem z nami!

Przepisy naszych autorów

Artykuły powiązane

chef-sowa-karolak
22.12.2020

Wigilijne potrawy szefa kuchni - chef Robert Sowa i chef Tomasz Karolak z Restauracji N31

Chef Robert Sowa i chef Tomasz Karolak dzielą się z nami swoimi wskazówkami na wigilijne dania, a także smakami, które najbardziej kojarzą im się z tym wyjątkowym czasem świąt Bożego Narodzenia. Jak zrobić przepyszny sos grzybowy? W czym tkwi sekret czerwonego barszczu? Odpowiedzi na te i inne pytania poniżej.

sing
21.12.2020

Wigilijne potrawy szefa kuchni - Patryk Stal z restauracji Sing Sing

Wigilijne potrawy tym razem okiem i smakiem szefa kuchni Patryka Stala z azjatyckiej restauracji Sing Sing. Czym zaskoczy miejsce w ofercie na wynos? Jaki słodki przysmak zawsze gości na świątecznym stole szefa kuchni? I które proste ciasto z kuchni babci można odtworzyć? Odpowiedzi poniżej!

Piotr Bereza restauracja Banjaluka
21.12.2020

Wigilijne potrawy szefa kuchni - Piotr Bereza z restauracji Banjaluka

Szef Piotr Bereza to kolejny szef kuchni, który opowiada o swoich patentach na świąteczne potrawy. Poleca kapustę wigilijną, świąteczny sernik i radzi, jak zrobić kompot z suszu, żeby smakował wyjątkowo zarówno na ciepło, jak i na zimno. Szczegóły poniżej.

Szef Piotr Trendak i karp w galarecie
20.12.2020

Wigilijne potrawy szefa kuchni - Piotr Trendak z restauracji Aioli

Kontynuujemy cykl wigilijne potrawy szefa kuchni. Tym razem o świątecznych rybach, perfekcyjnym serniku i nocnym przygotowaniu wigilijnych potraw opowiada nam szef Piotr Trendak z restauracji Aioli.

podcast-smaczne-historie-dziewczyny-z-wypiekami-swieta
17.12.2020

Dziewczyny z wypiekami i Smaczne Historie z wypiekami na święta [PODCAST]

Agata Stankiewicz i Małgorzata Nagat, autorki książki "Dziewczyny z wypiekami na 4 pory roku" polecają swoje porady na wypieki na święta. Jak zrobić masę makową, żeby nie iść na skróty? Jaki sernik warto postawić na świąteczny i grudniowy stół? Odpowiedzi do wysłuchania w cyklu podcastów Smaczne Historie.

podcast-cegielska
16.12.2020

Agnieszka Cegielska i Smaczne Historie na odporność [PODCAST]

Agnieszka Cegielska, propagatorka zdrowego i naturalnego stylu życia oraz autorka książek, specjalnie dla nas opowiada o najnowszym tytule. Wśród rozmów z ekspertami na temat odporności i nie tylko, nie zabrakło smacznych historii. Posłuchajcie, jak skomponować odpowiedni jadłospis na cały dzień i jak ważne jest, aby zadbać o atmosferę dookoła stołu i całej kuchni.

Marcin Przybysz i patent na doskonały barszcz czerwony
14.12.2020

Wigilijne potrawy szefa kuchni - Marcin Przybysz z restauracji Epoka

Jakie wigilijne potrawy najbardziej docenia szef kuchni? Które słodkie świąteczne specjały obowiązkowo muszą znaleźć się na stole? I co zrobić, żeby barszcz czerwony był aromatyczny, klarowny i intensywnie czerwony? Na te odpowiedzi od szefa kuchni restauracji Epoka znajdziecie poniżej. Chef Marcin Przybysz dzieli się z nami przedświątecznymi wskazówkami.

MasterChef Polska 9 sezon
06.12.2020

MasterChef Polska - sprawdź, kto wygrał 9. sezon programu

MasterChef Polska - kto wygrał 9. sezonu programu? W 2020 roku, jak w poprzednich edycjach programu MasterChef Polska, nie brakowało chętnych do zdobycia tytułu najlepiej gotującego kucharza amatora w Polsce. Znamy już wyniki, kto wygrał ostatni sezon kulinarnego show i kto najbardziej urzekł jury w składzie Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. Szczegóły poniżej. Finałowe dania robią wrażenie!

Kotlet Schabowy
06.11.2020

Dzień Kotleta Schabowego – Schabowy podpowiada swoje triki!

Dzień Kotleta Schabowego to okazja do poznania walorów smakowych tego dania, sprawdzonego przepisu i porad szefa kuchni, jak powinien wyglądać i smakować dobry schabowy. Jeżeli jeszcze nie słyszeliście o tym nietypowym święcie, to śpieszymy z wyjaśnieniem, że Dzień Kotleta Schabowego obchodzimy 7 listopada. Z tej okazji szef Mateusz Suchecki, współwłaściciel restauracji Schabowy na warszawskim Mokotowie, opowiada nam, czym musi się wyróżniać perfekcyjny kotlet schabowy.

domowa-spizarnia/fot.istock
26.09.2020

Triki na słoiki, czyli przepis na dobrą organizację spiżarni

Za oknem lato w pełni, jednak warto już teraz zacząć myśleć o zimie. To właśnie teraz, kiedy stragany i bazarki uginają się pod ciężarem świeżych owoców i warzyw, powinniśmy zabrać się za przygotowywanie przetworów. Jednak tym razem nie o przepisach na weki, a o przepisie na spiżarnię doskonałą. Jak dobrze zorganizować miejsce na zimowe zapasy? Jak przechowywać poszczególne produkty? Odpowiedzi na te i więcej pytań znajdziecie w artykule poniżej.