Autor przepisu

3 kolekcji przepisów

39 przepisów

Przedstawiamy wam galerię autorskich przepisów stworzonych specjalnie dla Mojego Gotowania. Ich autorami są uznani szefowie kuchni i osobowości ze świata kulinariów.

Zależy nam bowiem na tym, aby wyróżniała nas wysoka jakość i wiarygodność. Dzięki takim właśnie przepisom mamy gwarancję, że jeśli zrobicie cokolwiek z magazynu Moje Gotowanie lub ze strony MojeGotowanie.pl, będzie dobrze smakowało. Nie zawsze musi wyglądać dokładnie tak jak na naszych zdjęciach, za to zawsze będzie bronić się smakiem.

Za każdym zdjęciem i przepisem w naszym magazynie i na naszej stronie stoją ludzie: kucharze, styliści i fotografowie, którzyalbo sprawdzają przepisy redakcji, albo sami tworzą je, testują i udostępniają.

Sprawdźcie ich przepisy w galerii i gotujcie razem z nami!

Przepisy naszych autorów

Artykuły powiązane

Beza wg przepisu Katarzyny Nowakowskiej autorski książki "Skandal"
03.06.2020

Beza z truskawkami i pstrąg pieczony z cytrynami i rozmarynem. Autorka "Skandalu" poleca swoje przepisy

Najnowsza książka Katarzyny Nowakowskiej "Skandal" to wciągająca historia z licznymi zwrotami akcji - a sama autorka dobrze wie, że angażujące zajęcie to... pieczenie i gotowanie w kuchni! Specjalnie dla nas K.N. Haner przygotowała bezę z truskawkami i pstrąga pieczonego z cytrynami oraz rozmarynem. Sprawdźcie te przepisy i rąbek tajemnicy o książce "Skandal".

Fotografia kulinarna
30.05.2020

Fotografia kulinarna w praktyce. Radzi Karola w pixelach

Jak robić apetyczne zdjęcia potrawom? To pytanie zadanie sobie wielu fanów pyszności i gotowania. Przybliżamy odpowiedź wraz z ekspertami od fotografii kulinarnej! Czas na kolejną odsłonę "Fotografia kulinarna w praktyce", a tym razem swoimi trikami i doświadczeniem z fotografią dzieli się z nami Karolina Rutkowska, czyli Karola w pixelach.

Agata Ziemnicka
24.05.2020

Agata Ziemnicka: Dążę do prostoty

Agata Ziemnicka, dietetyczka i psycholożka. Uważa, że „zwyczajna” żywność może być też pokarmem dla duszy. Sama zaczyna dzień od soku. – To znak dla organizmu: „widzę cię i dbam o ciebie” – przekonuje. W wywiadzie dla magazynu "Moje Gotowanie" opowiedziała Dorocie Filipkowskiej  nie tylko o sokach i koktajlach z książki "Soki i koktajle w minutę".

MasterChef Junior 5 FINAŁ
10.05.2020

MasterChef Junior 5 finał - kto wygrał i jakie dania były najlepsze

MasterChef Junior 5 finał za nami! Kto wygrał? Spośród trojga najlepiej gotujących dzieci w Polsce zwycięzca mógł być tylko jeden! W finale znaleźli się: Gaja Suchocka, Franek Lorenc i Sonia Rudolf. Oczy wielu fanów programu kulinarnego dla dzieci zwrócone były szczególnie na najmłodszą uczestniczę w historii polskiej edycji. Gaja Suchocka udowodniła, że nie ma sobie równych. Jakie danie okazało się być najlepsze? Co oceniali jurorzy, czyli Ania Starmach, Mateusz Gessler i Michel Moran? O tym poniżej!

jajka
10.04.2020

Oznaczenia jajek - kucharz radzi, na co zwracać uwagę i jak gotować jajka

Oznaczenie jajek wiele nam powie o ich jakości! Ciąg znaczków na jajku, a szczególnie pierwsza cyfra, to informacja, z jakiego rodzaju chowu pochodzi nabiał. Kucharz Michał Toczyłowski opowiedział na live'ie w cyklu "Kulinarny Chat mojegotowanie.pl" o tym, jak wybierać i gotować jajka. Te porady przydadzą się nie tylko na Wielkanoc!