Tort śmietankowy z mascarpone i owocami

Pyszny, delikatny, rozpływa się w ustach.

torty

Czas przygotowania:
120 min.
Ocena:

(średnia 4.52 z 156 głosów)

Składniki:

  • Krem:
  • 2 pojemniki mascarpone
  • 1,5 l śmietany 30%
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 6 łyżek cukru pudru
  • owoce do dekoracji

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Upiec duży, kwadratowy, jasny biszkopt.
  • Biszkopt przekroić wzdłuż na dwie części.
  • Krem: Ubić śmietanę, dodać cukier puder - ubijać. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzącej wody. Ostudzić - dodać do ubitej śmietany. Na koniec do kremu dodać mascarpone.
  • Biszkopt przełożyć kremem i udekorować owocami. Schłodzić całą noc w lodówce,

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy