Tort śmietankowy z mascarpone i owocami

Pyszny, delikatny, rozpływa się w ustach.

Dodany przez:

Torty

Czas przygotowania:
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

Składniki

  • Krem:
  • 2 pojemniki mascarpone
  • 1,5 l śmietany 30%
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 6 łyżek cukru pudru
  • owoce do dekoracji

Przygotowanie

  1. Upiec duży, kwadratowy, jasny biszkopt.
  2. Biszkopt przekroić wzdłuż na dwie części.
  3. Krem: Ubić śmietanę, dodać cukier puder - ubijać. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzącej wody. Ostudzić - dodać do ubitej śmietany. Na koniec do kremu dodać mascarpone.
  4. Biszkopt przełożyć kremem i udekorować owocami. Schłodzić całą noc w lodówce,
kiwi mascarpone truskawki śmietana borówki winogrono
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy