Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
■ Z podanych składników utrzeć mikserem ciasto biszkoptowe. Przełożyć do natłuszczonej tortownicy
(o śr. 24 cm) i piec 30 min w temperaturze 180°C. Ostudzić, przekroić na dwa jednakowej grubości placki.
■ Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wylać na pergamin, a gdy zastygnie, zestrugać na wiórki. Połowę odłożyć do dekoracji, resztę wymieszać z lodami. Do masy lodowej dodać połowę malin i skórkę pomarańczową, dokładnie wymieszać. Masą przełożyć blaty, wstawić na godzinę do zamrażarki. Kremówkę zmiksować z cukrem pudrem, przełożyć do szprycy i wycisnąć na cały wierzch tortu.
Udekorować pozostałymi malinami i wiórkami czekolady. Podawać od razu.
Komentarze