Kotlety z kani

Pyszne grzybowe kotleciki.

dodany przez: Kulinarna Ania

kotlety

Czas przygotowania:
10min.
Kalorie:
235 kcal
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 190 głosów)

Składniki:

  • 6 kapeluszy kani
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżki słodkiej papryki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kotlety z kani - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapelusze kani dokładnie oczyścić z igieł i ziemi, opłukać, osuszyć.
  • Jajka roztrzepać widelcem, doprawić solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z papryką.
  • Grzyby maczać w jajkach i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła 5–10 minut z obu stron, aż staną się złote.
  • Podawać z zieloną sałatą lub sałatką z pomidorów.

Kalorie: 235


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: