Kotlety z cukinii

Proste i ekspresowe kotlety z cukinii. Polecam cukinię z własnego ogródka, a do niej kilka dodatków. Kotlety z cukinii podaję jako przekąskę lub z ziemniakami i surówką na obiad.

Przekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.24 z 206 głosów)

Składniki:

  • cukinia
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • domowa vegeta lub mieszanka soli, pieprzu, ostrej i słodkiej papryki w proszku, majeranku
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajko rozmieszać z mąką i odrobiną vegety - zrobić ciasto takie jak na naleśniki. Cukinie umyć i pokroić w plasterki o grubości 1 cm. Maczać plasterki cukinii w cieście i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać na ciepło z surówkami.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy