Kotlety mielone

Pyszne, klasyczne kotlety mielone.

kotlety mielonedania mięsne

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
315 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 156 głosów)

Składniki:

  • po 30 dag mielonego mięsa wieprzowego i wołowego
  • jajko
  • czerstwa kajzerka
  • cebula
  • łyżka masła
  • 5 łyżek tartej bułki
  • olej do smażenia
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ■ Kajzerkę namoczyć w wodzie. Odcisnąć, rozdrobnić. Natkę opłukać, drobno posiekać.
  • Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na maśle.
  • ■ Mięso wymieszać z bułką, cebulą, natką i jajkiem. Wyrobić na jednolitą masę i formować
  • kotleciki. Obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, ok. 15 min.

Kalorie: 315

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy